Υπό έλεγχο είναι η κατάσταση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, το οποίο έκλεισε για περίπου μία ώρα σήμερα, για λόγους ασφαλείας, αφότου μια μικρής έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντινή απόσταση.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι ο αποκλεισμός ήρθη και η φωτιά σε κοντινή περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο.

«Ως μέτρο προφύλαξης, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά. Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανήρτησε σε μήνυμά της στο Twitter ότι οι πυροσβέστες έσβησαν μια φωτιά, που είχε ξεσπάσει σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο συγκρότημα του Καπιτωλίου.

«Δεν υπάρχουν τραυματισμοί», ανέφερε η πυροσβεστική, προσθέτοντας: «Εκεί οφείλεται ο καπνός που πολλοί είδαν».

Ο σημερινός αποκλεισμός ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι εκ των οποίων ζητούσαν τον θάνατο του Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, που προέδρευε κατά την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Μπάιντεν.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε ότι ως προληπτικό μέτρο έκλεισε το συγκρότημα.

Oι πρόβες για την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν διακόπηκαν. Οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία οδηγήθηκαν στη ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου ζητούσε από όσους βρίσκονταν εντός των κτηρίων να παραμείνουν μέσα, μακριά από τα παράθυρα και να μην φύγουν λόγω εξωτερικής απειλής για την ασφάλεια, ανέφερε το CNNi, μεταδίδοντας ότι εκκενώθηκε η δυτική πλευρά του Καπιτωλίου

«Προς όλα τα κτήρια του συγκροτήματος του Καπιτωλίου: Εξωτερική απειλή για την ασφάλεια, δεν επιτρέπεται η είσοδος ή η έξοδος, μείνετε μακριά από εξωτερικά παράθυρα και πόρτες. Αν είστε έξω, ζητήστε ασφαλή κάλυψη», ανέφερε το μήνυμα των αρχών ασφαλείας προς όλους όσους εργάζονται και κινούνται στους χώρους του Καπιτωλίου.

Πηγή: in.gr