ΗΠΑ: Επιστρέφει μετά από 6 χρόνια το δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου – O Τζο Μπάιντεν κεντρικός ομιλητής

Πρέπει να διαβάσετε

Επιστρέφει σήμερα Σάββατο βράδυ (τοπική ώρα ΗΠΑ), το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κύριο ομιλητή.

Το δείπνο επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια ακύρωσής του λόγω της πανδημίας και μετά από τέσσερα χρόνια «σνομπαρίσματος» του από τον Τραμπ.

Η ετήσια αυτή παραδοσιακή εκδήλωση, την οποία μποϊκόταρε ο μεγιστάνας Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, επιστρέφει φέτος με σχόλια από τον κωμικό Τρέβορ Νόα.

Περισσότερες από 20 εορταστικές εκδηλώσεις της WHCA διοργανώνονται στην Ουάσιγκτον πριν και μετά την κεντρική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου και πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα παρευρεθούν καθώς και μια σειρά από διασημότητες από τον κόσμο της ψυχαγωγίας.

Η αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ φέρνει προληπτικά μέτρα στο δείπνο
Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 στην αμερικανική πρωτεύουσα και ιδιαίτερα ένα ξέσπασμα κρουσμάτων στο ετήσιο δείπνο του Gridiron Club της πολιτικής και μιντιακής ελίτ της Ουάσινγκτον, στις αρχές Απριλίου, οδηγεί στην λήψη προληπτικών υγειονομικών μέτρων στο σημερινό δείπνο.

Οι διοργανωτές απαιτούν από κάθε συμμετέχοντα να υποβληθεί σε τεστ για τον ιό και ορισμένοι ανώτατοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού σε μολυσματικές ασθένειες, δρ Άντονι Φάουτσι, δεν θα παρερευθούν.

Ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι ο Μπάιντεν θα λάβει επιπλέον μέτρα προφύλαξης στην εκδήλωση – και θα παρευρεθεί μόνο στο πρόγραμμα των ομιλητών, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. Μπορεί να επιλέξει να φορά μάσκα όταν δεν μιλάει.

Θα παρευρεθούν περίπου 2.600 δημοσιογράφοι

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εμφανιστεί πολλές φορές χωρίς να φορά μάσκα σε πολυπληθείς εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου, αλλά αυτές οι εκδηλώσεις είχαν μικρότερη προσέλευση από σημερινό δείπνο του Σαββάτου, στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 2.600 δημοσιογράφοι, αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον και διασημότητες.

Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ιδρύθηκε το 1914 και διοργανώνει δείπνο σχεδόν κάθε χρόνο από το 1921 για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την αμερικανική προεδρία και η Ένωση συγκεντρώνει χρήματα για υποτροφίες.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα