Ιός του Δυτικού Νείλου: Παραμένει στη ΜΕΘ του Βενιζελείου ο 75χρονος

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος έχει ιατρικό ιστορικό, είχε ταξιδέψει από την Αθήνα προς την Ιεράπετρα

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 75χρονος που αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει εικόνα αποδρομής, με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία του.

Όπως έγραψε το CRETA24, o ηλικιωμένος, ο οποίος έχει ιατρικό ιστορικό, είχε ταξιδέψει από την Αθήνα προς την Ιεράπετρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εμφάνισε πυρετό και, μετά την άφιξή του, απευθύνθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, πριν μεταφερθεί στο Βενιζέλειο.

Η εργαστηριακή διάγνωση επιβεβαιώθηκε από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η εκτίμηση των αρμόδιων υγειονομικών φορέων συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για εισαγόμενο περιστατικό, καθώς η μόλυνση αποδίδεται στην Αττική και όχι στην Κρήτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν εξεταστεί περίπου 30 δείγματα στην Κρήτη χωρίς να προκύψει άλλο θετικό αποτέλεσμα, στοιχείο που θεωρείται καθησυχαστικό από τους ειδικούς.

Το περιστατικό καταγράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία ο ιός του Δυτικού Νείλου βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο επίκεντρο της διασποράς.

Προηγούμενο

«Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες» στο Αρκαλοχώρι

Επόμενο

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο ζωγράφος και ποιητής Χρήστος Μαρκίδης

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα