Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Creta24: Τι είπε στον 22χρονο εγκαυματία από το Ηράκλειο που κάηκε από καυτό λάδι

Πρέπει να διαβάσετε

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι το 2020, βρέθηκε στο πλευρό του 22χρονου από το Ηράκλειο, που υπέστη σοβαρά εγκαύματα μετά από εργατικό ατύχημα με καυτό λάδι σε ξενοδοχείο στα Μάλια, όπως έγραψε το Creta24.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μίλησε στο Creta24 και την Κατερίνα Βάζου, σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τον 22χρονο Βαγγέλη και πώς πήρε την απόφαση να τον βοηθήσει.

«Έχω μιλήσει με τον Βαγγέλη. Ήρθα σε επαφή με κάποιο μέλος της οικογένειάς του και μετά με τον ίδιο και μου είπαν τι συνέβη. Πιο πολύ εγώ ήθελα να στηρίξω το παιδί ψυχολογικά. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ. Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένος και προβληματισμένος. Συνήθως τα θύματα στην αρχή, κατηγορούν τον εαυτό τους γι΄αυτό  που τους έχει συμβεί και αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Έχω περάσει κι εγώ από αυτή τη φάση. Ήθελα να του εξηγήσω ότι δεν είναι δικό του λάθος κι ότι οι εργοδότες του θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει, αρχικά σίγουρα για την πρόσληψή του και δεύτερον για τα μέτρα ασφαλείας».

Η ίδια ανέφερε στον 22χρονο, πως θα βρίσκεται στο πλευρό του, λέγοντας ότι μπορεί να τον βοηθήσει τόσο στο κομμάτι της ιατρικής περίθαλψης, όσο όμως και στην νομική υποστήριξη, καθώς όπως είπε «πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και την δικαιοσύνη του».

«Του είπα να μην ανησυχεί και ότι όλα θα πάνε καλά. Κι οτιδήποτε νομίζει ότι μπορώ να τον βοηθήσω είτε από καθοδήγηση ιατρική. Του είπα ότι αν δεν νιώθει ικανοποιημένος από την περίθαλψη που έχει λάβει, μπορεί να υπολογίζει στο νοσοκομείο που είχα πάει εγώ και το ίδιο όσον αφορά στην νομική υποστήριξη.  Ο κόσμος με έχει συνδέσει με το έγκαυμα και φτάνουν στα αυτιά μου πολλές τέτοιες ιστορίες. Νιώθω υποχρέωσή μου να βοηθώ εκεί που ξέρω ότι μπορώ».

Παρέμβαση Γεωργιάδη για την καταγγελία του μάγειρα με τα σοβαρά εγκαύματα

Υπενθυμίζεται πως μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ξεκίνησε ελέγχους στο εν λόγω ξενοδοχείο, προκειμένου να ρίξει «φως» στις συνθήκες, κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το εργατικό ατύχημα.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα