Οι αρχές στο Νέο Δελχί ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού, καθώς η πρωτεύουσα προσπαθεί να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κρουσμάτων Covid-19.

Όπως μετέδωσε το BBC, τα νοσοκομεία της πόλης βρίσκονται εν μέσω κρίσης, με τις κλίνες ΜΕΘ να είναι γεμάτες και σημαντικές ελλείψεις ιατρικού οξυγόνου.

Η κυβέρνηση θέλει ο στρατός να αναλάβει τη διαχείριση των εγκαταστάσεων για νοσηλεία ασθενών Covid και των ΜΕΘ. Σε όλη την Ινδία τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας πλησιάζουν τα 20 εκατομμύρια.

Η χώρα έχει πάνω από 300.000 νέα κρούσματα την ημέρα εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, ενώ οι θάνατοι είναι στους 220.000.

Ειδικοί λένε πως συνολικά τα κρούσματα και οι θάνατοι από Covid στη χώρα μάλλον είναι πιο πολλά, επικαλούμενοι ελλείψεις σε τεστ και θανάτους ασθενών στα σπίτια τους, χωρίς να τους δουν γιατροί.

Το Νέο Δελχί, που αυτό το Σαββατοκύριακο ανέφερε ρεκόρ ημερησίων θανάτων (πάνω από 400), θέλει ο στρατός να αναλάβει την ιατρική περίθαλψη με εγκαταστάσεις οξυγόνου για περίπου 10.000 ασθενείς, και επιπλέον 1.000 ΜΕΘ.

Η Ινδία έχει ήδη διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της να στείλουν οξυγόνο από τα αποθέματά τους σε νοσοκομεία, ενώ συνταξιούχοι στρατιωτικοί γιατροί έχουν κληθεί να βοηθήσουν.

Η Ινδία παράγει χιλιάδες τόνους οξυγόνου την ημέρα, μα κάποιοι ειδικοί λένε ότι τα προβλήματα στις προμήθειες οφείλονται στην έλλειψη επενδύσεων στα δίκτυα διανομής.

Τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας στέλνουν μηνύματα SOS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξασφαλίσουν προμήθειες.

Η κρίση του κορωνοϊού στη χώρα επιδεινώνεται λόγω της προβληματικής εκστρατείας εμβολιασμών. Αν και είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, υπάρχει έλλειψη προμηθειών.

Από τον Ιανουάριο μόνο το 10% των 1,4 δισ. πολιτών της χώρας έχουν πάρει μια δόση και μόλις το 2% δύο δόσεις.

Πηγή: newsbomb.gr