Ινδία: Η 8χρονη κληρονόμος επιχείρησης διαμαντιών απαρνήθηκε τα πλούτη και έγινε καλόγρια

Η 8χρονη Ντεβάνσι Σάνγκβι θα μπορούσε να ζήσει μια κάτι παραπάνω από πλουσιοπάροχη ζωή, διοικώντας την επιχείρηση διαμαντιών της οικογένειάς της στην Ινδία.

Η ίδια, όμως, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να ζήσει μια… σπαρτιάτικη ζωή, φορώντας λευκά σάρι, περπατώντας ξυπόλητη και πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα για να ζητά δωρεές και ελεημοσύνη για τους φτωχούς.

Η Ντεβάνσι, η μεγαλύτερη κόρη των Ντάνες και της Άμι Σάνγκβι απαρνήθηκε τα πλούτη και τη χλιδή για να γίνει καλόγρια.

Οι Σάνγκβι είναι μεταξύ των 4,5 εκατομμυρίων πιστών που ακολουθούν τον τζαϊνισμό, μια από τις παλαιότερες θρησκείες του κόσμου, η οποία ξεκίνησε στην Ινδία πάνω από 2.500 χρόνια πριν.

Η λαμπερή τελετή

Οι ερευνητές λένε ότι ο αριθμός των πιστών που απαρνούνται τον υλικό κόσμο αυξάνεται ραγδαία με την πάροδο των ετών, αν και οι περιπτώσεις που αφορούν παιδιά στην ηλικία της Ντεβάνσι είναι ασυνήθιστες.

Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή της περασμένης Τετάρτης στην πόλη Σουράτ της πολιτείας Γκουτζαράτ, όπου η Ντεβάνσι έδωσε «ντίκσα» – όρκους απάρνησης – παρουσία ανώτερων μοναχών.

Συνοδευόμενη από τους γονείς της, έφτασε στο χώρο, στολισμένη και ντυμένη με εκλεκτά μεταξωτά.

Στο κεφάλι της υπήρχε ένα διαμαντένιο στέμμα.

Μετά την τελετή, στάθηκε μαζί με άλλες καλόγριες, ντυμένες με ένα λευκό σάρι που κάλυπτε το ξυρισμένο κεφάλι της.

Στις φωτογραφίες, φαίνεται να κρατά μια σκούπα που θα χρησιμοποιούσε τώρα για να απομακρύνει τα έντομα από το μονοπάτι της για να αποφύγει να τα πατήσει κατά λάθος.

Από τότε, η Ντεβάνσι ζει σε ένα μοναστήρι όπου ζουν μοναχοί και καλόγριες.

«Δεν μπορεί πλέον να μείνει στο σπίτι, οι γονείς της δεν είναι πια οι γονείς της, τώρα είναι μοναχή», λέει ο Kirti Shah, έμπορος διαμαντιών από το Σουράτ, φίλος της οικογένειας και επίσης ντόπιος πολιτικός του κόμματος «Μπαρατίγια Τζανάτα»

«Η ζωή μιας μοναχής Τζαϊν είναι πραγματικά λιτή. Τώρα θα πρέπει να πηγαίνει παντού με τα πόδια, δεν μπορεί ποτέ να πάρει κανένα είδος μεταφορικό μέσο, θα κοιμάται σε ένα λευκό σεντόνι στο πάτωμα και δεν μπορεί να φάει μετά τη δύση του ηλίου» πρόσθεσε.

Οι γονείς της είναι γνωστό ότι είναι «εξαιρετικά θρησκευόμενοι» και τα ινδικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται φίλους της οικογένειας να λένε ότι το κορίτσι «είχε τάση προς την πνευματική ζωή από τότε που ήταν μικρή».

Δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ τηλεόραση, ταινίες, δεν έχει πάει σε εμπορικά κέντρα και εστιατόρια», ανέφεραν οι Times of India.

«Από νεαρή ηλικία, προσεύχεται τρεις φορές την ημέρα και μάλιστα έκανε νηστεία σε ηλικία δύο ετών», προσθέτει η εφημερίδα. Μια μέρα πριν από την τελετή αποκήρυξής της, η οικογένεια είχε οργανώσει μια τεράστια εορταστική πομπή στο Σουράτ.

Χιλιάδες παρακολούθησαν το θέαμα καθώς καμήλεςάλογακάρα με βόδια, τυμπανιστές και άντρες με τουρμπάνια που κουβαλούσαν κουβούκλια περπατούσαν στους δρόμους, με χορευτές και καλλιτέχνες σε ξυλοπόδαρα να προσφέρουν διασκέδαση.

Η Ντεβάνσι και η οικογένειά της ήταν καθισμένοι σε ένα άρμα που το έσερνε ένας ελέφαντας, ενώ τα πλήθη τους πλημμύριζαν με ροδοπέταλα. Πομπές οργανώθηκαν επίσης στη Βομβάη και στη βελγική πόλη Αμβέρσα, όπου οι Σάνγκβι έχουν επιχειρήσεις.

Τεράστιες επικρίσεις

Παρόλο που υπάρχει υποστήριξη από την κοινότητα των Τζαινιστών για την πρακτική αυτή, η νέα ζωή της οκτάχρονης έχει προκαλέσει συζητήσεις, με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί η οικογένεια δεν περίμενε να ενηλικιωθεί πριν κάνει τόσο σημαντικές επιλογές για λογαριασμό της.

Καμία θρησκεία δεν πρέπει να επιτρέπει στα παιδιά να γίνονται μοναχοί, λένε οι επικριτές.

Τα παιδιά δεν μπορούν καν να αποφασίσουν τι θα σπουδάσουν στο κολέγιο μέχρι τα 16 τους χρόνια. Πώς μπορούν να πάρουν μια απόφαση για κάτι που θα επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή τους, αναρωτιούνται.

Όταν ένα παιδί που αποκηρύσσει τον κόσμο αποθεώνεται και η κοινότητα γιορτάζει, μπορεί όλα να της φαίνονται σαν ένα μεγάλο πάρτι, αλλά η καθηγήτρια Nilima Mehta, σύμβουλος παιδικής προστασίας στη Βομβάη, λέει ότι «η δυσκολία και η στέρηση που θα περάσει το παιδί είναι τεράστιες».

Πηγήcnn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα