Ημερίδα για την ανακουφιστική φροντίδα

Ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΡΗΤΗΣ <Ζαχαρίας Κ. Mπαντουβάς> CRETAN PALLIATIVE CARE σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα: “Μας αφορά η κλινική έρευνα στην Ανακουφιστική Φροντίδα;” το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Electra Metropolis Hotel Athens, στο Σύνταγμα και θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μέσω zoom, καθώς και η δυνατότητα αποστολής γραπτών ερωτήσεων προς τους ομιλητές.

Για την καλύτερη οργάνωση και λόγω περιορισμένων θέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2022 στα παρακάτω link:
1. Για φυσική παρουσία: https://forms.gle/Zowu1nqeQTj1Y2WN6
2. Για online παρουσία:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIocOGupzssE9dQSvkqF017C3tDUwHPlwzz
Μετά την εγγραφή για την online παρακολούθηση, θα σταλεί email επιβεβαίωσης με πληροφορίες (και το Zoom link) σχετικά με τη συμμετοχή στη συνάντηση.

Την ενδιαφέρουσα Ημερίδα διοργανώνει η Μ.Α.Φ. «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα «Research for all palliative care clinicians” (RESPACC), με Αρ. Αναφ.: 2020-1-RO01-KA202-080128 που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+ Programme, Key Action 2 – Strategic Partnerships-VET». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές εγνωσμένης αξίας στην ανακουφιστική φροντίδα όπως οι: Prof. Sheila Payne, EAPC, Prof. Carlos Centeno , Professor Prof. Daniela Mosoiu και άλλοι.

Στόχος τού προγράμματος είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού υλικού για την αύξηση της γνώσης και των δεξιοτήτων των κλινικών λειτουργών υγείας και πρόνοιας που εργάζονται στον χώρο της Ανακουφιστικής Φροντίδας (ΑΦ) γύρω από την έρευνα και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

1. Παρουσίαση πλαισίου βασικής επάρκειας στην κλινική έρευνα για όλους τους λειτουργούς υγείας και πρόνοιας στην Ανακουφιστική Φροντίδα- (Πρόγραμμα RESPACC)
2. «Μεταφράζουμε» καθημερινά κλινικά θέματα σε ερευνητικά ερωτήματα…
Θα παρουσιαστούν πρακτικά εργαλεία (που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος RESPACC) με στόχο την ταχύτερη και αρτιότερη μετάφραση των καθημερινών κλινικών προβλημάτων στην ανακουφιστική φροντίδα σε ερευνητικά ερωτήματα.
3. Βιοηθικά ζητήματα στην Ανακουφιστική Φροντίδα αναφορικά με τη «συνωμοσία της σιωπής»

Παρουσίαση, σχετική με τα βιοηθικά ζητήματα που προκύπτουν στην παροχή φροντίδας, όταν ο ασθενής ακούσια δεν γνωρίζει τη διάγνωση της νόσου του- «συνομωσίας της σιωπής».

Ο Σύλλογος ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΡΗΤΗΣ < Ζαχαρίας Κ. Mπαντουβάς > CRETAN PALLIATIVE CARE ιδρύθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης από την κα Ροσβίτα Μπαντουβά με στόχο τη στήριξη ασθενών με ανίατες ασθένειες και των οικογενειών τους.
„Εάν δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες μέρες στη ζωή,
ας δίνουμε περισσότερη ζωή στις μέρες“

Με αυτό το σύνθημα και τη συμπαράσταση Διεπιστημονικής Ομάδας Εθελοντών συνεχίζει την προσπάθεια για ένα κοινό, δημιουργικό, δυναμικό, γενναίο και ανίκητο ΕΜΕΙΣ προς όφελος της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Συλλόγου στο τηλ: 2810 258 736, Δευτέρα – Παρασκευή, 09:00 – 17:00 ή στο e-mail: info@palliativecare.gr.

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα