Ημέρα της Γυναίκας: Έξι γυναίκες συνομιλούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Πρέπει να διαβάσετε

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των αγώνων του  κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, το Πολιτιστικό Συνεδριακό  Κέντρο Ηρακλείου, προσκαλεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στις 20:00  στην Αίθουσα Συναυλιών, έξι γυναίκες σε συνομιλία.

Προσκεκλημένες του ΠΣΚΗ είναι η Βασιλική Συθιακάκη | Προϊσταμένη  Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η Ειρήνη Βασιλείου | Πρωταθλήτρια στα  400μ. στίβου, η Χριστίνα Χαλκιαδάκη | Επιχειρηματίας, η Ρένα Δούρου |  Πολιτικός, Πρώην Βουλευτής και Περιφερειάρχης Αττικής, η Χριστιάνα  Καλογήρου | Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η  Αλίκη Διαλυνά | Επιχειρηματίας με ενεργό δράση στον τομέα του  Αγροτουρισμού και δραστηριοποίηση στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Η πολιτική και ο πολιτισμός, η κοινωνική αλληλεγγύη, η υπομονή, το  θάρρος του δημόσιου λόγου και του επιχειρείν, η αισιοδοξία και η  απαντοχή στις δυσκολίες είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν  σε ανοιχτό κύκλο από τις έξι προσκεκλημένες γυναίκες με ενεργό δράση  στην επιχειρηματικότητα, στην πολιτική και την πολιτιστική διοίκηση,  στον αθλητισμό, στον αγροτουρισμό, στον πολιτισμό.

Τη συζήτησή των έξι γυναικών συμπληρώνουν μουσικά η πιανίστα Λίλυ  Δάκα, η φλαουτίστα Εύη Καλιτσουνάκη, η mezzo soprano Ελένη Σφακιανάκη,  η Νίκη Ξυλούρη στη λύρα και στο τραγούδι, η Μαρία Αλεξάκη στα πνευστά  και η Ελεάνα Πιτσικάκη στο κανονάκι.

Ο διάλογός τους – ανοιχτός για συμμετοχή από το κοινό – λαμβάνει  έμπνευση από τα ζητήματα που έθεσε στον ποιητικό της λόγο η πρόσφατα  εκλιπούσα κορυφαία Ελληνικών Γραμμάτων, Κική Δημουλά. Η Ημέρα Γυναίκας  γίνεται με τον τρόπο αυτό, μία ζώσα σύντομη αναφορά στο έργο της.

Σκηνοθετική επιμέλεια – Συντονισμός: Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή.

Η Ημέρα Γυναίκας: Έξι γυναίκες συνομιλούν εντάσσεται στον θεματικό  κύκλο Αφιερώματα της καλλιτεχνικής περιόδου 2019/20 του ΠΣΚΗ και  πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Η  είσοδος του κοινού είναι ελεύθερη με την έκδοση εισιτηρίου δωρεάν  εισόδου, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν:

1.    Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ, ακολουθώντας τον  σύνδεσμο https://bit.ly/32ThLHh

2.    Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως  Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

3.    Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα,  Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 –  14:00 και 17:30 – 21:00

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα