Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
7.2 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Ηλικιωμένος «φαινόμενο» τερμάτισε στον ημιμαραθώνιο των 21 χλμ.

Πρέπει να διαβάσετε

Στον ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα ένας 89χρονος έλαβε μέρος και κατάφερε να τερματίσει διανύοντας μάλιστα τα 21χλμ της διαδρομής σε εξαιρετικό χρόνο.

 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το trikalaola.gr, o κόσμος τον περίμενε με χαρά να τον δει να τερματίζει και να τον χειροκροτήσει, ενώ τον συνόδευαν μέχρι τον τερματισμό τα περιπολικά και οι μηχανές της Αστυνομίας και τα ασθενοφόρα με αναμμένους φάρους και σειρήνες.

O Γιώργος Θέμελης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχετικά με την διαδρομή των 21 χλμ. που διένυσε αλλά και για την πορεία του στις μεγάλες αποστάσεις, καθώς ο 89χρονος έχει συμμετάσχει σε πολλούς μαραθώνιους στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

«Τον αθλητισμό τον αγάπησα από μικρός. Γύρω στα 35-40 χρόνια τρέχω», ανέφερε ο 89χρονος και συνέχισε: «Τα 21 χλμ. είναι δύσκολα, αλλά πιο δύσκολα είναι τα 42 χιλιόμετρα».

Στην συνέχεια είπε ότι έχει τρέξει 17 φορές τον Μαραθώνιο της Αθήνας τα 42 χιλιόμετρα ενώ τόνισε ότι προσπαθεί να διατηρεί έναν σταθερό ρυθμό γύρω στα 6-7 χλμ/ω, δηλαδή γύρω στα 8,5-9 λεπτά το χιλιόμετρο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα