Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
29.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

«Ηλεκτροσόκ» από τα τιμολόγια ρεύματος – Έρχεται εκτίναξη στις χρεώσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Σημαντικές αυξήσεις στα πράσινα και κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται για τα νοικοκυριά τον Ιούλιο. Η χονδρική τιμή του ρεύματος έχει πάρει την ανιούσα, πλησιάζοντας τα 100 €/MWh.

Συγκεκριμένα, η τιμή Ιουνίου κυμαίνεται έως τα 96 €/MWh, έναντι της μέσης τιμής του Μαΐου που ήταν 81 €/MWh, σημειώνοντας αύξηση 18%.

Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, οι αυξήσεις στα τιμολόγια θα είναι αναπόφευκτες. Ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η μέση τιμή του πράσινου τιμολογίου θα αυξηθεί κατά 20% την 1η Ιουλίου.

Τα χρωματιστά τιμολόγια προκαλούν σύγχυση, με πολλούς καταναλωτές να μεταβαίνουν από τα πράσινα στα μπλε ή τα κίτρινα. Τα κίτρινα κυμαινόμενα τιμολόγια παραμένουν φθηνότερα από τα πράσινα, παρά τις μηνιαίες διακυμάνσεις, και προτιμώνται από όσους δεν θέλουν εκπλήξεις στους λογαριασμούς τους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης θα γίνονται μόνο σε περίπτωση μόνιμων αυξήσεων των τιμών του ρεύματος. Η εποχικότητα θα χαρακτηρίζει το ηλεκτρικό σύστημα, με υψηλότερες τιμές το καλοκαίρι και χαμηλότερες το φθινόπωρο και την άνοιξη. Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό και τη λειτουργία της αγοράς.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ενδείξεις για μόνιμες αυξήσεις των τιμών, αλλά οι διακυμάνσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω θα είναι συχνές, κάτι στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούν οι καταναλωτές, επισήμανε.

ΠηγήNewsbomb.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα