Ηλεκτροσόκ: 126.000 ζητά ο ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση των σεισμόπληκτων

Ηλεκτροσόκ… προκαλεί ο λογαριασμός που έστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, για την ηλεκτροδότηση των σεισμόπληκτων περιοχών!
Για τους οικισμούς Αρχοντικό, Σαμπάς, Ίνι και Χουμέρι, συν το συμπληρωματικό τμήμα του Αρκαλοχωρίου (με κάποιους επιπλέον οικίσκους) το κόστος σύνδεσης ανέρχεται σε περίπου 72.500 ευρώ!

Εκκρεμούν επίσης άλλες 54.000 ευρώ για τους καταυλισμούς στο Αρκαλοχώρι, τη Βόνη και τα σχολεία. Σύνολο, περί τις 126.500 ευρώ!

Υπέρογκο και αβάσταχτο οικονομικό κόστος, το οποίο αδυνατεί να σηκώσει η δημοτική αρχή Μινώα Πεδιάδος, που έχει να διαχειριστεί κι άλλα ζητήματα!
Πλέον, αναζητείται η σολομώντεια λύση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, από τον Δήμο έχουν έρθει σε επαφή με τον ΔΕΔΔΗΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι αδυνατούν να καλύψουν αυτά τα ποσά. Τα σχετικά έγγραφα κοινοποιήθηκαν και στους συναρμόδιους Υπουργούς.

Η αντιπρόταση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι η κάλυψη των δαπανών να γίνει από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνει αίτημα κρατικής επιχορήγησης. Εξ ου και από την δημοτική αρχή βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου και με το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Αντώνης Παντινάκης/Creta24

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα