Την ικανοποίηση του για την φετινή τουριστική σεζόν εξέφρασε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, με αφορμή την ετήσια Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης.

Ο κ. Χαλκιαδάκης χαρακτήρισε «αναπάντεχα καλή» την φετινή σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Πήγαμε πολύ καλύτερα από όσο περιμέναμε. Όλοι μας πήγαμε αρκετά καλά, φέτος, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλα παράπονα από τον κλάδο».

Πρόσθεσε δε, πως η πανδημία έχει λαβώσει τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία ενώ σημείωσε πως είναι ο μόνος κλάδος που κρέμεται πάντα σε μια πολύ λεπτή κλωστή. «Οτιδήποτε γίνει επηρεάζεται. Πάντα επηρεάζεται ο τουρισμός. Όταν περνάει ο κόσμος καλά, θέλει γύρω του όλα να είναι καλά και ασφαλή. Οπότε όταν έρθει θέλει να είναι ρόδινα. Είχαμε τον κορωνοϊό, έχουμε φοβερά προβλήματα. Ο κλάδος έχει πολλά θέματα. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, να έρθουν όλοι οι ξενοδόχοι, για την Ένωση. Δεν υπάρχει λόγος κάποιο ξενοδοχείο να μη συμμετέχει στην Ένωση. Όσοι πιο πολλοί είμαστε τόσο πιο ενωμένοι βγαίνουμε. Ο ενωμένος κλάδος πάει και μπροστά».

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, η φετινή χρονιά θα κλείσει όπως και… οι προηγούμενες. «Θα κλείσουμε γύρω στα μέσα Νοεμβρίου, ήδη τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν ξεκινήσει και κλείνουν. Μέχρι τις 5 – 6 Νοεμβρίου θα έχουν κλείσει τα τελευταία αλλά θα μείνουν και 2 – 3 που θα πάνε μέχρι 15 ή 20 Νοεμβρίου».

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε πως είναι νωρίς ακόμη για να ειπωθούν οι προοπτικές για το 2022, ωστόσο σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ανατροπές με την πανδημία του κορωνοϊού και έχει βρεθεί το χάπι τον Δεκέμβριο, «το πρόβλημα θα εξαλειφθεί και θα έχουμε μια καλή σεζόν για το 2022».