Ιερόσυλοι διέρρηξαν τέσσερις ναούς

Πρέπει να διαβάσετε

Τους ίδιους δράστες «βλέπουν» οι αστυνομικοί πίσω από το μπαράζ διαρρήξεων που έγιναν τις τελευταίες μέρες σε τέσσερις εκκλησίες στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας και συλλέγουν αποτυπώματα και άλλα στοιχεία για να εξιχνιάσουν τις κλοπές και να εντοπίσουν τους ιερόσυλους.

Το πρωί της Παρασκευής, ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Αλμυρού βρήκε παραβιασμένη την κεντρική είσοδο και το παγκάρι, από το οποίο είχαν κλαπεί τα χρήματα. Οι δράστες παραβίασαν και την είσοδο του διπλανού παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου του Νέου, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν έκλεψαν κάτι.

Στόχοι των ιερόσυλων έγιναν άλλες τρεις εκκλησίες, του Αγίου Χαράλαμπους στο Αϊδίνι απ’ όπου έκλεψαν έναν ασημένιο σταυρό από την Αγία Τράπεζα και χρήματα από το παγκάρι, του Αγίου Νικολάου στο Κρόκιο και ενός ναού στις Μικροθήβες, όπου έγιναν αντιληπτοί από έναν κάτοικο και τράπηκαν σε φυγή. Την προανάκριση για τις κλοπές διενεργούν οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμυρού.

Λεηλάτησαν φωτοβολταϊκά και Τ.Ο.Ε.Β.

Τους οικίσκους που βρίσκονται σε ένα φωτοβολταϊκό πάρκο και στις εγκαταστάσεις του Τ.Ο.Ε.Β. του Δήμου Σπάρτης είχαν λεηλατήσει στο διάστημα από τις 20 ως τις 23 Φεβρουαρίου δυο Έλληνες ηλικίας 24 και 55 χρόνων, οι οποίοι είχαν αρπάξει ηλεκτρικούς πίνακες, διακόπτες, μπάρες χαλκού και χάλκινα καλώδια. Οι δυο εισβολές εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας και σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα