Αυτοψία στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 28 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οι εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση ειδικού φωτισμού ανάδειξης εκθεμάτων και την εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2019 , με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Πρόκειται για σημαντικές όσο και απαραίτητες παρεμβάσεις, που αλλάζουν την εικόνα του μνημείου, ειδικά ο καινούργιος φωτισμός, ο οποίος ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές για εκθεσιακούς χώρους.

Αυτό είναι το δεύτερο έργο που υλοποιεί η παρούσα δημοτική αρχή στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, μετά τις εργασίες συντήρησης στα μάρμαρα και στους κίονες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.
Ουσιαστικά, δηλαδή, ολοκληρώνεται μια σημαντική ανακαίνιση στο κτίριο, η οποία δεν είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά:
«Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Ηρακλείου και αποτελεί μέχρι σήμερα ζωντανό χώρο πολιτισμού αλλά και πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Θεωρούμε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονται τώρα, σε συνδυασμό με εκείνες που είχαν γίνει το περασμένο διάστημα, η Βασιλική θα αποκτήσει την εικόνα που αρμόζει στον σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει στην ζωή της πόλης».