Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Η τρελή καταδίωξη του ταξιτζή από αστυνομικούς, οι διπλές χειροπέδες και ο Ιάπωνας τουρίστας

Πρέπει να διαβάσετε

Στο βιβλίο συμβάντων της 22ης Δεκεμβρίου 2019 που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, καταγράφονται όλες οι λεπτομέρειες για την καταδίωξη του αυτοκινητιστή, Αχιλλέα Χατζηνούσιου, από το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης, με το οποίο διαπληκτίστηκε προτού καταλήξει δεμένος με δύο ζεύγη χειροπέδες μέσα στο κρατητήριο του Α.Τ Ομονοίας.

Από τις αναφορές των αστυνομικών προκύπτει ότι το περιστατικό συνέβη επί της οδού  Αθηνάς και Σοφοκλέους και ενώ έδιναν πληροφορίες σε Ιάπωνα τουρίστα που είχε σταματήσει το όχημα του στη μέση του δρόμου, εκεί όπου βρισκόταν το ταξί του Αχιλλέα Χατζηνούσιου.

Ο τελευταίος ανέμενε για κάποια ώρα ωσότου οι δυο αστυνομικοί εξυπηρετήσουν τον Ιάπωνα τουρίστα, ο οποίος φαινόταν να είχε χάσει το δρόμο του. Όταν ο τουρίστας αποχώρησε, ο οδηγός ταξί -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικών- τους πλησίασε κλείνοντάς τους τον δρόμο.

«Του ζητήσαμε δυο φορές να μετακινηθεί, ώστε να απεγκλωβιστούμε και αρνήθηκε αποκρινόμενος “περίμενε λίγο”» υποστήριξαν. Έπειτα, οι αστυνομικοί του απευθύνθηκαν για τρίτη φορά, ζητώντας του να μετακινήσει το όχημα του και τότε ο οδηγός απάντησε, «ας περιμένετε και εσείς όπως περίμενα και εγώ» και ανέπτυξε ταχύτητα.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, αναφέρουν, ότι, τον ακολούθησαν κάνοντας του σήμα να σταματήσει, όμως εκείνος τους αγνόησε, αλλά  τελικά σταμάτησε αναγκαστικά λίγο παρακάτω σε ερυθρό σηματοδότη. Εκεί οι αστυνομικοί τον προσέγγισαν πεζή ζητώντας του να κάνει δεξιά, ο οδηγός αρνήθηκε και όταν άναψε πράσινο, ανέπτυξε ταχύτητα.

Σύμφωνα πάντα με τις αναφορές των δυο αστυνομικών, ενημερώθηκε το Κέντρο Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα άλλα περιπολικά της υπηρεσίας να συνδράμουν και να ακινητοποιήσουν τον αυτοκινητιστή στο όχημά του.

«Του ζητήσαμε να εξέλθει του οχήματος, αλλά αρνήθηκε. Ανοίξαμε την πόρτα και τον συλλάβαμε και αμέσως μετά τον οδηγήσαμε στο ΑΤ Ομονοίας για την αυτόφωρη διαδικασία» αναφέρεται στο βιβλίο συμβάντων. Οι παραβάσεις που του αποδόθηκαν ήταν για χρήση κινητού τηλεφώνου και μη συμμόρφωση σε σήμα νόμου.

Ο αυτοκινητιστής από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν σταμάτησε στον έλεγχο, διότι ο ένας εκ των δυο αστυνομικών έβγαλε όπλο και τον σημάδεψε, με αποτέλεσμα να τρομάξει. Επιμένει ότι δεν υπήρχε λόγος να του περάσουν χειροπέδες μέσα στο κρατητήριο και να παραμείνει για αρκετή ώρα δεμένος στο κάγκελο του παραθύρου σαν να είναι επικίνδυνος εγκληματίας. Επιπλέον, επιμένει ότι δέχθηκε χτυπήματα από τους αστυνομικούς και πως όσα βίωσε στο κρατητήριο προκάλεσαν βλάβες στην υγεία του.

Δείτε το βίντεο:

 

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα