Η συγκλονιστική ανάρτηση της Εύης Ανδρεαδάκη που «έσβησε» στο τροχαίο στη Λιβύη

Πρέπει να διαβάσετε

Θρήνος στο Ηράκλειο για τον χαμό της Εύης Ανδρεαδάκη που έχασε τη ζωή της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Λιβύη.

Ως μέλος της ανθρωπιστικής αποστολής βρέθηκε στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Daniel» περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό και έμελλε να «σβήσει», μαζί με ακόμη τέσσερις Έλληνες, σε ένα τραγικό δυστύχημα ενώ προσπαθούσε να απαλύνει την αγωνία άλλων ανθρώπων.

Η Εύη Ανδρεαδάκη μεγάλωσε άλλωστε σε μια οικογένεια που η λέξη «καθήκον» ήταν ιερή καθώς ο θείος της και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Βασίλης Ανδρεαδάκης, σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος, στις 23 Μαΐου 1980, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

Η 40χρονη Σμηναγός (ΝΥ) και νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας με μια συγκλονιστική ανάρτησή της το 2020 δήλωνε πως ανέκαθεν ένιωθε προορισμένη να υπηρετεί την Πολεμική Αεροπορία.

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει…», έγραφε.

Μια ανάρτηση που μόνο προφητική θα μπορούσε πλέον να θεωρηθεί. «Ευκλεής» έμελλε τελικά να είναι ο θάνατος και της ίδιας, αφού σκοτώθηκε την ώρα του καθήκοντος, της προσφοράς στον συνάνθρωπο…

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα