Η Süddeutsche Zeitung για το ανάκτορο της Κνωσού και τα σενάρια ιδιωτικοποίησης

Πρέπει να διαβάσετε

Με κεντρικό τίτλο «Γιατί το παλάτι της Κνωσού δεν ιδιωτικοποιείται» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, στην ηλεκτρονική της έκδοση, ξετυλίγει το κουβάρι του σήριαλ των ιδιωτικοποιήσεων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων στην Ελλάδα.

Με αφορμή τα σενάρια παραχώρησης χιλιάδων μνημείων στο Υπερταμείο και την καθυστέρηση από την πλευρά των αρμόδιων υπουργείων να τα εντάξουν σε καθεστώς εξαίρεσης, η Süddeutsche Zeitung επιχειρηματολογεί για το … παράδοξο της υπόθεσης βάζοντας σε κεντρικό «κάδρο» το ανάκτορο της Κνωσού.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στον μύθο του Λαβυρίνθου, στα χαρακτηριστικά και την επισκεψιμότητα της Κνωσού για να καταλήξει ότι«η ελληνική κυβέρνηση έχει πλέον καταρτίσει κατάλογο 2.330 αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Μάλιστα κάνει και έναν παραλληλισμό ανάμεσα στον λαβύρινθο της Κνωσού και τον λαβύρινθο της ελληνικής γραφειοκρατίας με φόντο το «σήριαλ» που προηγήθηκε μέχρι την εξαίρεση των μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού από τον φάκελο των ιδιωτικοποιήσεων του Υπερταμείου.

Σωτήρης Μεταξάς

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα