Στο ακριτικό Καστελόριζο, κυματίζει η σημαία του Ηρακλειώτη Μανώλη Βουτσαλά.

Ο κ. Βουτσαλάς μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που «φεύγει» από την Κρήτη, η γαλανόλευκη σημαία ενώ για την μεταφορά της από το ένα νησί στο άλλο στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση.

Εδώ και πολλές ημέρες, ο κ. Βουτσαλάς, είχε μεταβεί στο Καστελόριζο, προκειμένου να γίνουν όλα όπως έπρεπε ενώ όπως τόνισε στο νησί, πήγαν και πολλοί φαντάροι από την Κρήτη. 

«Ο κόσμος όλος, οι ντόπιοι, έκλαιγαν την ώρα που υψωνόταν η ελληνική σημαία, όλοι έκλαιγαν! Συγκινήθηκα κι εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βουτσαλάς.

O κάτοικοι του νησιού αγκάλιασαν τους Κρητικούς που βρέθηκαν στο νησί, είπε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Βουτσαλάς. «Την σημαία εγώ την έφτιαξαν, είχα την ιδέα αλλά δεν είναι δική μου. Είναι της πατρίδας, μας εκπροσωπεί όλους. Τους έλειπε εδώ η ψυχική ανάταση, το τι έγινε εδώ δεν το περίμενα καθόλου. Πολύ συγκινητικό».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βουτσαλάς, για να φύγουν από το νησί, χρειάζονται περίπου 2 με 3 ημέρες καθώς υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα. «Γι’ αυτό ήρθα εδώ. Πέρα του ότι το νησί, ήταν στο επίκεντρο. Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως ένιωσαν οι άνθρωποι, μας έλεγαν ότι δεν τους έχουν ξεχάσει. Πρέπει η πολιτεία να κάνει κάτι για τους ανθρώπους, γιατί είναι πραγματικοί ήρωες».

Οι κάτοικοι του νησιού, αγαπούν πολύ τον τόπο τους, δήλωσε ο κ. Βουτσαλάς. «Μέχρι και από την Αυστραλία, με πήραν τηλέφωνο άνθρωποι που είναι από εδώ, για να με ευχαριστήσουν κλαίγοντας».