Περίπου ένας μήνας έχει περάσει από την παραίτηση της Νατάσσας Νηστικάκη από τη θέση της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η ίδια είχε αποτελέσει πριν ένα περίπου χρόνο μια σπουδαία προσθήκη για την δημοτική αρχή που επρόκειτο να αναλάβει τα ηνία του δήμου τον Σεπτέμβριο του 2019. Ένα στέλεχος με πλούσιο βιογραφικό και εμπειρία που θα βοηθούσε σημαντικά τον νέο δήμαρχο.

Αν και τις πρώτες ημέρες μετά την παραίτηση έγινε μια προσπάθεια να περάσει το διαζύγιο ως «βελούδινο» κάτι τέτοιο αποδυναμώνεται όσο περνούν οι εβδομάδες και το θέμα βγαίνει από τα στενά όρια των κύκλων που περιβάλλουν τον Μ. Μποκέα. 

Εκείνοι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο δήμο φωτογραφίζουν ως βασικό παράγοντα της αποχώρησης ένα άλλο πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον δήμαρχο, με το οποίο η Ν. Νηστικάκη ως Γ.Γ. του δήμου δεν είχε καλή συνεργασία.

Η συγκεκριμένη όπως σημειώνουν εκείνοι που έχουν εικόνα από τα εσωτερικό του δήμου, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον Μποκέα , γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αποχώρηση της Ν. Νηστικάκη. Μάλιστα στην συνεργάτιδα του δημάρχου έχουν προσδώσει το προσωνύμιο «Σιδηρά Κυρία του Μαλεβιζίου».

Πάντως έναν μήνα μετά την αποχώρηση Νηστικάκη η θέση παραμένει «ορφανή» γεγονός που δεν δημιουργεί την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον Δήμο, ενώ η πρώην Γενική Γραμματέας ετοιμάζει βαλίτσες για την Αθήνα και σε κορυφαίο υπουργείο.