Σε νεότερη δήλωση θέλησε να προχωρήσει ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, σχετικά με τα όσα είπε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 για την οικογένεια του ιερέα από Ευαγγελισμό που νοσεί με κορωνοϊό και τον «θάνατο» του γιου του από τον ιό.

Ο κ. Φραγκάκης, έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και διευκρίνισε, πως με βάση νεότερη ενημέρωση που είχε, ο 47χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου. 

Ο ίδιος έκανε λόγο για «μπάχαλο» όσον αφορά την ελλιπή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ προς τους αυτοδιοικητικούς. 

Λίγο μετά τη δήλωσή του στο Creta24, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Νωρίς το πρωί ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι στον Δήμο μας έχει καταγραφεί ένας ακόμα θάνατος συμπολίτη μας από Covid-19. Εκ παραδρομής και με δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς προς τους κατά τόπους Δήμους για τα περιστατικά Covid-19 που καταγράφονται στα διοικητικά όρια αυτών – ζήτημα που έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει ως αιρετοί και στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης – προέβην σε αναπαραγωγή, με σοβαρή επιφύλαξη, της εν λόγω πληροφορίας σε ραδιοφωνικό μέσο, η οποία – ευτυχώς – δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα εκ των υστέρων.

Με αφορμή αυτό το ατυχές περιστατικό – για το οποίο ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε εκ της μη επιβεβαιωμένης δημοσιοποίησης αυτού από πλευράς – θεωρώ αναγκαίο και ζητώ από την Πολιτεία να διαμορφωθεί επιτέλους ένας άμεσος μηχανισμός έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης των Δήμων και των Δημάρχων όλης της χώρας για τα κρούσματα και τους θανάτους που καταγράφονται σε κάθε περιοχή λόγω Covid-19, ούτως ώστε να μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας – ως θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης – να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους δημότες μας για την υγειονομική κατάσταση κάθε περιοχής και κοινότητας στους Δήμου μας».

Η αρχική δήλωση του κ. Φραγκάκη: