Γνωρίζατε τον όρο: “Διαδικασία Ανάκλησης Αντιπροσώπευσης Πληρεξουσιότητας”;
Φαντάζομαι πως όχι.
Για να είμαι ειλικρινής, ούτε και εγώ τον γνώριζα.Δεν βγάζει και νόημα δηλαδή έτσι όπως είναι γραμμένος…
Μπήκα όμως στο site του κινήματος με το όνομα “Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς” (ΕΑΙ) και έμαθα ότι αν κάποιος υπογράψει ένα χαρτί που λέει ότι δεν αποδέχεται την ισχύ του ελληνικού κράτους (!) επάνω του,είναι αυτόματα “ελεύθερος”!

Δηλαδή οι νόμοι του κράτους δεν έχουν καμία ισχύ στον ίδιο.
Μπορεί να κλέψει,ας πούμε,αλλά αν έχει υπογράψει το συγκεκριμένο έγγραφο, δεν μπορεί να τον συλλάβει η αστυνομία. Μπορεί η Εφορία να του στέλνει το φόρο που του αναλογεί για να πληρώσει αλλά από την στιγμή που έχει υπογράψει αυτό το χαρτί,ο κύριος Έφορος ταπεινά θα αποδεχτεί την ήττα του και δε του ζητάει ούτε σέντσι.

Κατά συνέπεια ο πατέρας-αρνητής του Covid-19 και μέλος των “ΕΑΙ” που δε δέχτηκε το παιδί του να πηγαίνει στο σχολείο με self-test και μάσκα,ενώ το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15 μήνες με αναστολή,από την στιγμή που ο ίδιος έχε ήδη υπογράψει την Διαδικασία Ανάκλησης Αντιπροσώπευσης Πληρεξιουσιότητας (ΔΑΑΠ),η ποινή της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν τον αφορά .Οπότε και ο ίδιος βγήκε χαμογελαστός από το δικαστήριο για να κάνει δηλώσεις στις κάμερες. (Βλ.Λινκ Βίντεο).
https://www.facebook.com/sfagi/videos/425915472481268/

Ο συγκεκριμένος κύριος από το…κίνημα των “Ιθαγενών Αυτοχθόνων Ελλήνων” ενός γκρουπ στο Facebook που μετρά λιγότερα από 800 μέλη,για κάποιους συμπολίτες μας (που βρέθηκαν έξω από το δικαστήριο) είναι ένας επαναστάτης,για κάποιους άλλους ίσως να είναι και ένας γραφικός.


Εγχειρίδιο για επίδοξους Επαναστάτες

Το ερώτημα λοιπόν προκύπτει αυθόρμητα:
Ποια η διαφορά του επαναστάτη από τον γραφικό;
Λογικό είναι ότι αν όλοι οι άνθρωποι πάντα και παντού πίστευαν αυτό που η Κυρίαρχη Άποψη προτάσσει σαν το σωστό,το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα η ανθρωπότητα θα βρισκόταν ακόμη στις σπηλιές.
Πάντα κάποιοι παίρνουν θέσεις εκτός “κυρίαρχου πλαισίου σκέψης”,πληρώνουν συνήθως το τίμημα οι ίδιοι και κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να δικαιωθούν ,μπορεί και όχι.

Σε κάθε περίπτωση όμως ήρωα και “πιονιέρο” σε κάνει ο κόσμος.
Αν εσύ εκφράζεις κάτι που ναι μεν βρίσκεται εκτός κυρίαρχου ιδεολογικού πλαισίου αλλά αυτό το κάτι το πιστεύει και πολύς άλλος κόσμος,τότε ναι,ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.
Είσαι σύμβολο,ενδεχομένως να εξελιχθείς κάποια στιγμή σε ηγέτη αυτού του πλήθους.

Αν όμως εσύ αυτό το αιρετικό που εκφράζεις,δεν εκπροσωπεί κανέναν ή για να το πούμε πιο σωστά,μπορεί να εκφράζει μόνο κάποιους λίγους φίλους σου γιατί οι υπόλοιποι από εκείνους που θα ήθελες να εκπροσωπήσεις δε σε παίρνουν στα σοβαρά ,τότε το πιο πιθανό είναι να μείνεις στην ιστορία σαν μια ακόμη γραφική φιγούρα από τις αναρίθμητες της παγκόσμιας ιστορίας.

Σπύρος Αλεξάκης

Ο Σπύρος Αλεξάκης είναι αρθρογράφος