Η «μουσική λεωφόρος» που παίζει Μπετόβεν όταν τη διασχίζουν αυτοκίνητα – Βίντεο

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE

Μια ιδιαίτερη… μουσική εμπειρία βιώνουν οι οδηγοί που διασχίζουν τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε84 στο εμιράτο της Φουτζάιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αφού κατά την οδήγηση στη δεξιά λωρίδα, οι αυλακώσεις στο οδόστρωμα αναπαράγουν τη θρυλική «Ενάτη Συμφωνία» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

 

 

Αυτό συμβαίνει καθώς οι ειδικές τοποθετημένες ραβδωτές λωρίδες, κατά μήκος μιας διαδρομής περίπου 800 μέτρων, μετατρέπουν τους κραδασμούς των τροχών σε μουσικές νότες.

Το εγχείρημα αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας «Street of Music», που στοχεύει στην προώθηση της τέχνης στον δημόσιο χώρο, αναφέρει η New York Post.

«Θέλαμε αυτό το έργο να βρίσκεται στη χώρα μας», δήλωσε ο Άλι Ομπάιντ Αλ Χεφαΐτι, διευθυντής της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φουτζάιρα, που οργάνωσε την πρωτοβουλία για την «μουσική λεωφόρο».

«Νομίζω ότι το έργο εστιάζει στη διάδοση της καλλιτεχνικής κουλτούρας», ανέφερε ο Αλ Χεφαΐτι στο Associated Press.

Η «Ενάτη Συμφωνία» του Μπετόβεν, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1824, παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα του Γερμανού συνθέτη, με το φινάλε της, την περίφημη «Ωδή στη Χαρά», να συνεχίζει να ακούγεται παγκοσμίως σε συναυλίες, διαφημίσεις και κινηματογραφικές παραγωγές.

Προηγούμενο

Συναυλία με τον Χάρη Φασουλά για την συγκέντρωση τροφίμων για "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Επόμενο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών - Είχαν τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας στο σπίτι όπου έκαναν εμπόριο ηρωίνης

Μην χάνεις είδηση. Βάλε το CRETA24 στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ CRETA24 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα

Κρίση στο Βατικανό: Καταδικασμένος για οικονομικά εγκλήματα καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στο κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα

Ακόμα μία κρίση στο Βατικανό μετά τους υπεράριθμους καρδινάλιους στο κονκλάβιο. Ο καρδινάλιος Τζιοβάνι Άντζελο Μπέτσιου, ο πρώτος καρδινάλιος που…