Η εκλογική «αρένα» στο Μαλεβίζι μοιάζει να είναι φτιαγμένη για δύο μονομάχους και μεταξύ των δύο θα κριθεί και το τελικό αποτέλεσμα.

Από τη μία ο νυν δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης και από την άλλη ο Μενέλαος Μποκέας με διαφορετικά ερείσματα ο κάθε ένας στην τοπική κοινωνία αλλά προερχόμενοι αμφότεροι από τον ίδιο πολιτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ, θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Την υποψηφιότητά του έχει επίσης ανακοινώσει ο Σπύρος Καλλέργης ενώ υποψήφιο θα έχει και η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ με τον Μιχάλη Χουστουλάκη να είναι ξανά υποψήφιος στο Μαλεβίζι (στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 είχε έρθει τρίτος με ποσοστό 4,76%).

Ο Κώστας Μαμουλάκης, μετά από δύο διαδοχικές θητείες στο Μαλεβίζι διεκδικεί και μία τρίτη. Μεγάλο πλεονέκτημα η δυναμική που του δίνει το 80% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Από την άλλη, ο Μενέλαος Μποκέας θα επιχειρήσει να εκτοπίσει από τον δημαρχιακό θώκο τον σημερινό δήμαρχο που μέχρι το καλοκαίρι φαινόταν να μην έχει αντίπαλο.

Τα ψηφοδέλτια των δυο θα αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση της αναμέτρησης, με τον Κ. Μαμουλάκη να κρατά τον κορμό και τον Μ. Μποκέα να προσδοκά να στείλει το μήνυμα της ανανέωσης.