Την πρώτη της συνέντευξη μετά την επιστροφή της από την Ελβετία και τη συμμετοχή της στον τελικό της Eurovision 2025 με την «Αστερομάτα» έδωσε η Κλαυδία, το πρωί της Δευτέρας 19 Μαΐου. Η τραγουδίστρια που κατέκτησε την έκτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό αναφέρθηκε στην εμπειρία της, στην αγάπη του έλαβε από τον κόσμο και στην απήχηση που είχε το κομμάτι της, που περνάει μηνύματα αναφορικά με τον αποχωρισμό.
Η Κλαυδία επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής 18 Μαΐου στην Ελλάδα μαζί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής και το επόμενο πρωί βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον». Παρά το γεγονός, πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να αποφορτιστεί από τη Eurovision, η ερμηνεύτρια δήλωσε ότι διακατέχεται από αστείρευτη ενέργεια και θετικά συναισθήματα: «Δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου, αλλά είμαι τόσο ευτυχισμένη, και αυτό μου δίνει ενέργεια. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα ότι πήγα στη Eurovision. Είναι τόσο μεγάλη αυτή η διοργάνωση. Δουλεύαμε από την 31η Ιανουαρίου μέχρι τη μέρα που φύγαμε».
Για τη σκηνοθετική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού και το εντυπωσιακό της φινάλε στη σκηνή της Βασιλείας, όταν σε δευτερόλεπτα άλλαξε το αρχικό μαύρο της φόρεμα και έμεινε με ένα λευκό, η Κλαυδία είπε: «Η ιδέα του Φωκά μας παρουσιάστηκε μέσα στον Φεβρουάριο. Έπρεπε να στείλουμε στη διοργάνωση όσα θα χρειαστούμε. Από την ημέρα που είδαμε την παρουσίασή του, οι αλλαγές ήταν πολύ μικρές. Συμφωνήσαμε όλοι. Μια τόσο μεγάλη ομάδα είχε διάθεση να συνεργαστεί. Με συγχαίρουν, αλλά δεν το έκανα μόνη μου. Η αλλαγή του φορέματος ήρθε εξαρχής και ήταν ιδέα του Φωκά. Πρώτα σκέφτηκε την αλλαγή, μετά ήρθε η ιδέα του ρούχου. Κάναμε πολλές προσευχές για να γίνει. Του είχα πει ότι ήθελα πολύ να γίνει. Τα μανίκια ήταν ανοιχτά».
Δείτε το βίντεο
Όσο για τα συναισθήματά της για τη στιγμή που βρέθηκε στη σκηνή που διεξήχθη ο μουσικός διαγωνισμός, παραδέχτηκε πως δεν αγχώθηκε, όπως την είχαν προετοιμάσει: «Στην αρχή μου έλεγαν ότι “θα μου κοπούν τα πόδια στη σκηνή” και έγινε ακριβώς το αντίθετο. Την επεξεργάστηκα, ένιωσα τη σκηνή και είπα “είναι απίστευτο”. Μετρούσα τους σφυγμούς μου και ήμουν πολύ καλά».
Για το νόημα του τραγουδιού της και την απήχηση που έχει, δήλωσε: «Δεν ένιωθα κάποιο βάρος. Εγώ ξέρω ότι θέλω να μιλάω για την αλήθεια μου και να την τραγουδάω. Είναι σημαντικό ο κόσμος να ταυτίζεται με ένα κομμάτι. Αυτό το τραγούδι μπήκε στην καρδιά πολλών Ελλήνων, γιατί όλοι έχουμε μία ιστορία. Δυστυχώς, το κομμάτι ήταν επίκαιρο, μακάρι να μην ήταν».
Στη συνέχεια των δηλώσεών της, η τραγουδίστρια πρόσθεσε: «Ήταν υγιές που η κορύφωση έγινε σταδιακά. Υπήρξε χτίσιμο. Παρακολουθούσαμε τα στοιχήματα, που όπως είδατε δεν είχαν καμία σημασία. Πριν βγω στη σκηνή, διάβαζα μηνύματα».