Μπορεί να έχει επισκεφθεί την Ελλάδα μόνο μια φορά στη ζωή της, ωστόσο η αγάπη που τρέφει για τη χώρα μας, ήταν αρκετή για να μάθει να μιλάει άπταιστα ελληνικά. Η Yawen Wu ή «Γλυκιά Ελπίδα», όπως συστήνεται στον χώρο του Youtube, ζει στην Κίνα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, αυτό όμως δεν την σταματά από το να ερμηνεύει ελληνικά τραγούδια και ποίηση με μεγάλη επιτυχία. 

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ανέφερε ότι όσο βρισκόταν στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και την Κρήτη. Αυτό το «όμορφο και μαγικό» νησί, όπως το χαρακτηρίζει, κατάφερε να την συγκινήσει και ανυπομονεί να μπορέσει σύντομα να το επισκεφθεί ξανά. 

Η «Γλυκιά Ελπίδα» ήρθε από μικρή σε επαφή με την ελληνική μυθολογία, η οποία της κέντρισε το ενδιαφέρον και αποφάσισε να μάθει για την Ελλάδα, αλλά και να σπουδάσει ελληνικά. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, εργάζεται στο Πεκίνο ως δημοσιογράφος στην υπηρεσία ελληνικής γλώσσας του Διεθνούς Κινεζικού Ραδιοφώνου (CRI).

Έπειτα από οκτώ χρόνια καθημερινής τριβής τα ελληνικά της είναι φανταστικά, ωστόσο παραδέχεται ότι στην Κίνα δε μπορεί να κάνει όση εξάσκηση θέλει. 

Ανυπομονεί να ξαναέρθει στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, ενώ τονίζει ότι η στήριξη του κόσμου τη βοηθά να συνεχίζει την εξάσκηση και να ανεβάζει «πρωτότυπο» υλικό στα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης.

Δείτε το απόσπασμα: