Αρνήθηκε να υπογράψει τα έγγραφα απέλασης η Γαλλοπαλαιστίνια ευρωβουλετής Ρίμα Χασάν, που επέβαινε στο σκάφος «Madleen» και οδηγείται στο κέντρο κράτησης στη Γαβαών.
Η νομική διευθύντρια στο Adalah, παλαιστινιακό νομικό κέντρο στο Ισραήλ που εκπροσωπεί τους κρατούμενους ακτιβιστές, Σουχάντ Μπισάρα δήλωσε στο Al Jazeera ότι ορισμένοι από αυτούς μπορεί «να μην συμφωνήσουν να πετάξουν χωρίς νομική συμβουλή, επειδή η υπόθεση είναι ότι θα χρειαστεί να υπογράψουν κάποια έγγραφα».
«Σε αυτήν την περίπτωση, θα μεταφερθούν σε κέντρο κράτησης στη Ράμλεχ, εν αναμονή ενός δικαστηρίου για θέματα μετανάστευσης» δήλωσε ο Μπισάρα.
Νωρίτερα ο Στολίσκος της Ελευθερίας, σε ανακοίνωσή του κατήγγειλε την «απαγωγή του πληρώματος».
«Οι απαχθέντες σύντροφοί μας στη Madleen θα συναντήσουν για λίγο ένα σύστημα όπου πάνω από 10.400 αγνοούμενοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι κρατούνται όμηροι παράνομα φυλακισμένοι από την ισραηλινή κατοχή – μια οντότητα χωρίς δικαιοδοσία, χωρίς νομική βάση και χωρίς δικαίωμα να τους κρατά ομήρους» σημείωσαν αναφερόμενοι στις φυλακές του Ισραήλ.