Η φρεγάτα «Κίμων», κατάπλευσε σήμερα (24/4/2026), για πρώτη φορά, στο λιμάνι του Πειραιά. Η πρώτη ελληνική Belharra έδεσε στον Πειραιά ενόψει της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως βάσει του προγράμματος, το Σάββατο, ο Γάλλος Πρόεδρος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα επισκεφτούν τη φρεγάτα και θα υπογράψουν τη συμφωνία για την ανανέωση της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας για άλλα 5 έτη.
Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα κάνουν και κοινές δηλώσεις στο Τύπο. Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.