Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως αιφνιδίασε. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου μίλησε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τους Σωτήρη Μεταξά και Μαρία Μπινιχάκη, και ανέφερε πως τόσο η ίδια η Φώφη Γεννηματά όσο και οι συνεργάτες της πίστευαν πως θα καταφέρει να βγει νικήτρια και από αυτή τη μάχη.

Μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως κατά της διάρκεια της ολιγοήμερης νοσηλείας της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αντλούσε δύναμη από τον κόσμο που έδειχνε ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας της. «Στις λίγες φορές που επικοινωνήσαμε αυτό που εξέφραζε πρώτο ήταν η συγκίνησή της για την συμπαράσταση του κόσμου», δήλωσε .

«Η ομοθυμία του πολιτικού κόσμου, η συγκίνηση και η θλίψη που ένιωσε όλη η κοινωνία για τον αδόκητο χαμό της είναι η αναγνώριση της πλευράς της Φώφης, του ανθρώπου και του πολιτικού. Γιατί πολλές φορές τα διαχωρίζουμε, λέμε ως άνθρωπος και ως πολιτικός. Η Φώφη ήταν ένα, έβαζε τον ανθρώπινο παράγοντα στην πολιτική, δεν τα ξεχώριζε αυτά», ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου και τόνισε πως από αυτό το χαρακτηριστικό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ εκφράστηκε και μέσα από το όραμά της για δίκαιη κοινωνία.

Μάλιστα αποκάλυψε πως μετά την εκδήλωση της πανδημίας η Φώφη Γεννηματά είχε βάλει «στοίχημα ζωής» να καταρτίσει ένα πρόγραμμα για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. ««Πρέπει αν επανέλθει ο άνθρωπος στο επίκεντρο της πολιτικής», μας έλεγε», ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου. «Τον Σεπτέμβρη του 2020 παρουσίασε αυτή την ολοκληρωμένη πρόταση για την αναγέννηση του ΕΣΥ, ως το αναγκαίο για την κοινωνία μετά το «καμπανάκι» και το δραματικό τρόπο με τον οποίο η κοινωνία μας υπενθύμισε ότι πρέπει ξανά ο άνθρωπος να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής», συμπλήρωσε ο ίδιος τονίζοντας πως αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι της παρακαταθήκης της Φώφης Γεννηματά.