Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
28.3 C
ελαφρές νεφώσεις - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Η εξήγηση για το κοριτσάκι που χειρουργήθηκε στο ΠΑΓΝΗ και στη συνέχεια βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Πρέπει να διαβάσετε

Εκτός κινδύνου, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, νοσηλεύεται το 9χρονο παιδάκι που εισήχθη για χειρουργική επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στη συνέχεια βρέθηκε «θετικό» στον κορωνοϊό.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από την Ιεράπετρα στο ΠΑΓΝΗ με βαριάς μορφής σκωληκοειδίτιδα. Του έγινε διαγωνιστικό τεστ για κορωνοϊό, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και χειρουργήθηκε.

Στη συνέχεια όμως οι γονείς του βρέθηκαν θετικοί, σημαίνοντας συναγερμό στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται στο νοσοκομείο, οι γονείς του παιδιού έκαναν διαγνωστικό τεστ για το επισκεπτήριο. Βρέθηκαν θετικοί και αμέσως δώσαμε εντολή για να κάνει τεστ και το παιδάκι», εξήγησε στον ΣKAΪ Κρήτης 92,1 και την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Το δεύτερο τεστ στην 9χρονη βγήκε «θετικό» με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Μόλις ενημερωθήκαμε ότι οι γονείς είναι θετικοί, αμέσως κάναμε τεστ στο παιδί το οποίο βγήκε θετικό. Το πιθανότερο είναι να νόσησε τελευταίο στην οικογένεια με αποτέλεσμα το αρχικό τεστ, πριν το χειρουργείο να δείξει ότι δεν νοσούσε», σημείωσε ο κ.Χαλκιαδάκης προσθέτοντας πως το κοριτσάκι δεν έχει συμπτωματολογία που να συνδέεται με τον κορωνοϊό ενώ γενικότερα είναι καλά στην υγεία του μετά το χειρουργείο.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα