Ανησυχία επικρατεί στον τομέα του λιανεμπορίου, αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού CRETA, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το λιανεμπόριο είναι το εύκολο «θύμα» της πανδημίας, παρόλο που έχει αποδείξει ότι ήταν ο μόνος μη παραβατικός χώρος. «Η έξαρση της πανδημίας μας ανησυχεί, αφού περιορίζει τον κόσμο και ως αποτέλεσμα την κατανάλωση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανίκας.

Όπως συμπλήρωσε, ο τζίρος του λιανεμπορίου βελτιώθηκε την περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και τον Σεπτέμβρη, ωστόσο, σταδιακά έχε αρχίσει να επηρεάζεται από την αύξηση των κρουσμάτων.

«Οι εκπτώσεις του Νοεμβρίου και το Black Friday πρέπει να δουλέψουν για να μην έχουμε πισωγυρίσματα», τόνισε ο ίδιος.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι στόχος είναι, εκτός από τις μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη ενεργή παρουσία στο διαδίκτυο, να μπορέσουν και οι μικρότερες να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μπροστά μας, έχουμε προχωρήσει αλλά έχουμε δρόμο ακόμα», κατέληξε.