Η επιστολή Τζαβέλλα στην Επιτροπή Θεσμών: Γιατί δεν θα προσέλθει στην ακρόαση

Ο κ. Τζαβέλλας επικαλείται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών

Επιστολή με την οποία ενημερώνει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι δεν θα προσέλθει στη σημερινή συνεδρίαση στην οποία είχε κληθεί για «θέματα που αφορούν σε λειτουργικά ζητήματα της δικαιοσύνης προς τον σκοπό ενίσχυσης της διαφάνειας», έστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Στην επιστολή του ο κ. Τζαβέλλας επικαλείται παλαιότερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και ειδικά μια του 2011, όταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ο Ιωάννης Τέντες, σύμφωνα με την οποία «δεν νοείται να πάει στη Βουλή για παροχή απαντήσεων για δικαιοδοτική κρίση ο εισαγγελέας και Α.Π.» προσθέτοντας ότι η κλήση του με βάση το άρθρο 43 παρ.1 του Κανονισμού της Βουλής «δεν συμβιβάζεται με τη συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

Προσθέτει, επίσης, ότι η κλήση που έγινε προς το πρόσωπό του «ζητείται αορίστως επί θεμάτων που δεν εξειδικεύονται».

Υπενθυμίζεται ότι και η προκάτοχος του σημερινού εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, είχε πράξει ανάλογα. Επίσης, αρνητική ήταν και η κλήση το 2024 της τότε εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου όταν ζητήθηκαν στοιχεία για τον πειθαρχικό της έλεγχο, καθώς και κλήτευση της τότε αντιπροέδρου του Α.Π. και προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου Ελένης Φραγκάκη.

Όλη η επιστολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημέρωσε την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι δεν θα προσέλθει στη Βουλή, δείτε την επιστολή του

Προηγούμενο

Πατέρας Κυριακής Γρίβα: Αν οι αστυνομικοί είχαν κάνει τη δουλειά τους το παιδί μου θα ζούσε

Επόμενο

Οδηγός ο «Ασωπός» για την πρώτη γεώτρηση υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Σχετικά Άρθρα