Η επίσκεψη Κασσελάκη στη Βουλή και οι πρώτες συναντήσεις

Πρέπει να διαβάσετε

Συναντήσεις στη Βουλή είχε με στελέχη του κόμματός ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά, ο κ.Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίστηκε ο νέος αρχηγός του κόμματος να χρησιμοποιεί το γραφείου του Σωκράτη Φάμελλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει πολιτικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις και ως κόμμα και ως κοινοβουλευτική ομάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ.Φάμελλο.

Η κατ΄ιδίαν συνάντηση Κασσελάκη-Φάμελλου διήρκεσε μιάμιση ώρα και ακολούθησε ενημέρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινοβουλευτική λειτουργία του κόμματος.

kasselakis_vouli___4_

«Έχουμε πολλή δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει, από εδώ και πέρα, πολιτικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις, και ως κόμμα και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά κυρίως και ως μέρος της κοινωνίας. Η κοινωνία θα είναι μέρος των λύσεων, διότι το έχει ανάγκη και η οικονομία και η κοινωνία, και το μέλλον της χώρας. Ο Σωκράτης (σ.σ. Φάμελλος), ο Διονύσης (σ.σ. Καλαματιανός), κάνουν έναν τιτάνιο άθλο, για να μπορέσουν να προωθήσουν τις θέσεις μας και νομίζω, από εδώ και πέρα έχουν μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα και κοινωνία να τους υποστηρίξει και να πετύχουμε όλοι συλλογικά», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

5980355
5980352

Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο κ. Φάμελλος ξενάγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και κυρίως στα γραφεία του κόμματος. Εκεί συνάντησε, μεταξύ άλλων, την αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, τον Διονύση Καλαματιανό, κι άλλους βουλευτές.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης συνάντησε στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου βουλευτές της ΝΔ. Συγκεκριμένα, τον β’ αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Γεωργαντά και τον Ιάσονα Φωτήλα.

Ο διάλογος Φωτήλα-Κασσελάκη

Φωτήλας: Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα
Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ. Να έχετε καλή συνεργασία με τον κ. Φάμελλο.
Φωτήλας: Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις με τον κ. Φάμμελο.

kasselakis_vouli___1_
kasselakis_vouli___2_
kasselakis_vouli___3_
kasselakis_vouli___5_
kasselakis_vouli___6_
kasselakis_vouli___7_

Η ξενάγηση στη Βουλή για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκε με την επίσκεψη στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, εκεί που, όπως φαίνεται, ο κ.Κασσελάκης δεν θα βρεθεί, τουλάχιστον όχι ακόμα, καθώς δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να παραιτηθεί κάποιος από τους τρεις βουλευτές Επικρατείας και να πάρει τη θέση του.

Η συνάντηση Κασσελάκη-Αχτσιόγλου

Μισή ώρα διήρκεσε η συνάντηση της Έφης Αχτσιογλου με τον Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε ότι αρνήθηκε την πρόταση του κ. Κασσελάκη να αναλάβει όποια θεση θέλει. Η κ. Αχτσιογλου επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, εξηγώντας ότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει αντοχές. Όπως είπε η ίδια, μετά από δύο χρόνια αντιπολίτευσης στην πρώτη γραμμή δεν έχει ενέργεια. «Ειναι προσωπική απόφαση να μην αναλάβω κάποια υποχρέωση, έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες. Ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει τι αντοχές έχει», σημείωσε.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, δήλωσε εξερχόμενη η κ. Αχτσιόγλου.

Το μενού του γεύματος στη Βουλή

Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες υποδέχθηκαν στην αίθουσα που εργάζονται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντάς τον ότι επισκέπτεται ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού κλάδου, με τις μαραθώνιες συνεδριάσεις της Βουλής και αναμεταδόσεις τους, οι οποίες πολλές φορές υπερβαίνουν το 24ωρο συνεχούς εργασίας. «Άρα, αν έρθω να εργαστώ στις δύο το πρωί, θα μπορούσα να σας βρω εδώ. Μην εκπλαγείτε αν συμβεί. Θα μπορέσω να σας βρω;» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε και τη βιβλιοθήκη της βουλής δηλώνοντας εντυπωσιασμένος.

Στη συνέχεια, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφαγε στο εστιατόριο της Βουλής. Το μενού περιελάμβανε σαλάτα κινάα με κοτόπουλο, ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς και φιλέτο σολωμού με λάιμ.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα