Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει κάνει από χθες την εμφάνισή της στην Κρήτη, με ανέμους και βροχές στις περισσότερες περιοχές του νησιού, ωστόσο δεν είναι λίγες κι εκείνες που ντύθηκαν στα λευκά.

Στους -2 είχε πέσει ο υδράργυρος το πρωί στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου το τοπίο είναι ολόλευκο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Η χιονόπτωση συνεχίζεται και αναμένεται σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία να συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα, οπότε και το πρώτο κύμα της «Ελπίδας» θα υποχωρήσει για να δώσει ξανά πυκνές χιονοπτώσεις στο Οροπέδιο Λασιθίου από το μεσημέρι της Δευτέρας.

εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται από το Σάββατο στους δρόμου ενώ όσοι οδηγοί πρόκειται να κινηθούν στην περιοχή θα πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε εικόνες που αναρτήθηκαν από τους ΜετεωΚρήτες:

Το έστρωσε στ΄Ανώγεια

Ένα παχύ στρώμα χιονιού αντίκρυσαν το πρωί οι κάτοικοι στ΄Ανώγεια.

Οι χιονόπτωση κατά της διάρκεια της νύχτας κάλυψε δρόμους και αυτοκίνητα.

Οι εικόνες της ΑνωΓης από την περιοχή είναι εντυπωσιακές.

Χιονισμένες περιοχές του Ηρακλείου

Χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί και στο Γιούχτα, με την κορυφή του να έχει αρχίσει να «ασπρίζει» όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Χιόνι πέφτει και στις Αρχάνες.

Αντίστοιχη η εικόνα και στο Μάραθος του δήμου Μαλεβιζίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Μαλεβιζίου λόγω του παγετού στο δρόμο που ενώνει τον Κρουσώνα με το Λιβάδι, όσοι οδηγοί επιχειρήσουν να ανέβουν προς το Λιβάδι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα τους από το ύψος της Αγίας Ειρήνης και πάνω.

Στα λευκά και η Κασταμονίτσα δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η χιονόπτωση ξεκίνησε και στην Επισκοπή.

Χιόνια και στο Ρέθυμνο

Η «Ελπίδα» έριξε λευκό πέπλο και σε πολλές περιοχές του Ρέθυμνου.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το Γερακάρι του δήμου Αμαρίου.