Η Χαμάς λέει «όχι» σε διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων με το Ισραήλ

Πρέπει να διαβάσετε

Κατηγορηματικό «όχι» στη διεξαγωγή κάθε διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή ομήρων λέει η Χαμάς, που ζητά τερματισμό του πολέμου και το άνοιγμα διαβάσεων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς τόνισε ότι όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η οργάνωση απορρίπτει κάθε μορφής διαπραγμάτευση.

«Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής διαπραγμάτευσης για την ανταλλαγή κρατουμένων όσο συνεχίζεται ο πόλεμος γενοκτονίας του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπάσεμ Ναΐμ.

«Είμαστε ωστόσο ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον τερματισμό της επίθεσης στον λαό μας και το άνοιγμα των διαβάσεων για την εισαγωγή βοήθειας και την παροχή ανακούφισης στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ ζητά δεύτερη συμφωνία εκεχειρίας με ξένη διαμεσολάβηση

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσοκ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια ακόμη συμφωνία εκεχειρίας, με ξένη διαμεσολάβηση, στη Λωρίδα της Γάζας, προκειμένου να απελευθερωθούν όμηροι της Χαμάς και να δοθεί περισσότερη βοήθεια στη Γάζα.

Η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τον προηγούμενο μήνα διήρκησε επτά μέρες και 105 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Λωρίδα της Γάζας και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές.

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο για άλλη μια ανθρωπιστική παύση και πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου να καταστεί δυνατή η απελευθέρωση ομήρων», είπε ο Χέρτσοκ σε μια συνάντηση πρεσβευτών.

«Και η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στον (ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία) Σινουάρ και στην (υπόλοιπη) ηγεσία της Χαμάς», τόνισε.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα