Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
16.1 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Η απάντηση Κυρανάκη για το τρένο στη Σίνδο: «Το βίντεο είναι η απόδειξη»

Πρέπει να διαβάσετε

Βίντεο με την κίνηση του τρένου στη Σίνδο για την οποία υπήρξε πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΟΣΕ και την Hellenic Train έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, γράφοντας στο Χ ότι είναι «η απόδειξη ότι το τρένο ουδέποτε εισήλθε στην αντίθετη γραμμή. Η πορεία του προγραμματίστηκε με σύστημα τηλεδιοίκησης».

Όπως αναφέρει ο κ. Κυρανάκης «όταν μια διαδρομή χαράσσεται με τηλεδιοίκηση αυτομάτως ενεργοποιούνται τα φωτοσήματα (φανάρια) και δεν μπορεί να μπει κανένα άλλο τρένο στην ίδια γραμμή. Στη Σίνδο έχουμε 4 γραμμές, 2 ανόδου και 2 καθόδου και όπως φαίνεται και στο video η προγραμματισμένη οπισθοπορεία έγινε για να μπορέσουν να αποβιβαστούν επιβάτες στην αποβάθρα του προαστιακού σταθμού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών σημειώνει, επίσης, ότι «η συνολική απόσταση μεταξύ των δυο «κλειδιών» του σταθμού είναι περίπου 800 μέτρα» τονίζοντας ότι «κακώς δεν εξηγήθηκε ο λόγος αλλαγής χάραξης σε όλους τους επιβάτες του τρένου».

«Καταλαβαίνω απόλυτα τη δυσπιστία, όμως είναι σημαντικό ότι πλέον με νέα ψηφιακά συστήματα, τόσο ο έλεγχος όσο και η διερεύνηση περιστατικών αποδεικνύουν στην πράξη ότι αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας του σιδηροδρόμου» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα