Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, ανακοίνωσε με επιστολή του την απόλυση σχεδόν του 25% των εργαζομέμων, μετά το πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η Airbnb απασχολεί συνολικά 7.500 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο. «Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών, που έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Νωρίτερα, η Airbnb είχε ανακοινώσει νέους κανόνες υγιεινής στην προσπάθεια να καθησυχάσει τους πελάτες της.

Ο αριθμός των απολύσεων υπολογίζεται σε 1.900 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την επιστολή του Τσέσκι που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. Οι περικοπές έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν το οικονομικό σοκ της «παγωμένης» ταξιδιωτικής κίνησης σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας του κορωνοϊού, που μείωσε στο μισό τα έσοδα της Airbnb.

Στην Ελλάδα, φαίνεται πως οι ιδιοκτήτες που είχαν διαθέσει τα ακίνητά τους μέσω Airbnb επιλέγουν πλέον τη χρόνια μίσθωση, μετά και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω κορωνοϊό.

Μείωση εξόδων από την Airbnb

Μεταξύ των περικοπών περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στην μεταφορά και σε πολυτελές κατοικίες, καθώς η Airbnb προσπαθεί να μειώσει τα έξοδά της σε μια αγορά που σύμφωνα με τον Τσέσκι θα είναι πολύ διαφορετική μετά την πανδημία.

«Ζούμε συλλογικά σε μια από τις χειρότερες κρίσεις της ζωής μας» αναφέρει στην επιτροπή ο ιδρυτής του Airbnb που σημειώνει πως η εταιρία πρέπει να «μειώσει την επένδυση σε δραστηριότητες που δεν υποστηρίζουν απευθείας τον βασικό άξονα της κοινότητάς μας».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, ΠΟΜΙΔΑ, εξέφρασε πρόσφατα την άποψη ότι το Airbnb δεν έχει «πεθάνει» και πως θα καταφέρει να ανακάμψει αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: iefimerida.gr