Φέτος περισσότερο από ποτέ, μετά την πανδημία, η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου Ηρακλείου και μάλιστα, τη νέα σχολική χρονιά, θα μπορεί να προσφέρει τόσο δια ζώσης μαθήματα, όσο και διαδικτυακά.

Ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να διδάξουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, να αρχίσουν να επικοινωνούν με τις κοινότητές τους, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη νέα σχολική χρονιά. Η πρόσκληση για τους μαθητές θα βγει το Σεπτέμβριο.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι ως προς το πρόγραμμα, τα μαθήματα που θα μπορούμε να παραδίδουμε. Οπότε ξεκινάμε από τώρα, διότι οι ανάγκες θα είναι πολύ περισσότερες και ως προς το οργανωτικό σκέλος, αλλά πολύ φοβάμαι και ως προς τον αριθμό των παιδιών», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, ο Κεντρικός Συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, Βαγγέλης Κουτουμάνος.

Ενδιαφέρον μπορούν να εκδηλώσουν ακόμη και τεταρτοετείς φοιτητές, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Κουτουμάνο, πέρυσι βοήθησαν πολύ. Το κοινωνικό φροντιστήριο καλύπτει μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τον κ. Κουτουμάνο να μιλά με ιδιαίτερη συγκίνηση για έναν εκ των μαθητών του φροντιστηρίου.

«Έμαθα από μια μητέρα ότι το δεύτερο τετράμηνο, μαθητής της Γ’ Λυκείου που ερχόταν στο κοινωνικό φροντιστήριο, πήρε 20 σε όλα τα μαθήματα. Αυτό το παιδί θα πάρει τα αποτελέσματα των πανελληνίων αύριο και νομίζω οι επιδόσεις του θα ακουστούν σε όλη την πόλη.»

Πρώτη φορά πέρυσι, ξεκίνησε η διδασκαλία ξενόγλωσσων μαθημάτων, ενώ φέτος ξεκίνησε και η διδασκαλία ελληνικών, ως ξένης γλώσσας.

«Διευθυντές σχολείων επικοινώνησαν μαζί μας για να ρωτήσουν αν μπορούμε κάτι τέτοιο να το υλοποιήσουμε, διότι είχαν μαθητές νόμιμων μεταναστών που δεν μιλάνε ελληνικά. Έτσι, από τώρα το καλοκαίρι, ξεκίνησαν κάποια παιδιά να μαθαίνουν την ελληνική και θα συνεχιστεί αυτό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της επόμενης σχολικής περιόδου. Επίσης, υπάρχει μια συνεργασία με το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που τρέχει εδώ στο Ηράκλειο. Προς το παρόν είναι 21 παιδιά από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και προετοιμάζονται για την επόμενη σχολική περίοδο, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο σχολείο.»