Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
22.8 C
Ηράκλειο

Δες τον καιρό

Hράκλειο: Συντονισμένη έρευνα ΕΛ.ΑΣ. και ΣΔΟΕ σε αποστακτήρια – Έγιναν συλλήψεις

Πρέπει να διαβάσετε

Μεγάλη έρευνα ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα σε αποστακτήρια, σε δύο χωριά του δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει δύο συλλήψεις και οι αρχές εξετάζουν το κατά πόσο οι παραπάνω χώροι λειτουργούσαν νόμιμα.

Στους χώρους, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν ουσίες για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου και των δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της παραγωγής και διακίνησης παράνομων νοθευμένων αλκοολούχων ποτών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε./ Επιχειρησιακής Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/ Τμήμα Η’ και με την συνδρομή αστυνομικών Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου οργανώθηκε χθες (10.06.2024), αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας, παράνομο αποστακτήριο παραγωγής αλκοολούχων ποτών στο Ηράκλειο.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και ειδικές διατάξεις που αφορούν την αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά.

Ειδικότερα, κατά την επιχείρηση εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οικίας εγκαταστημένος εξοπλισμός συστήματος απόσταξης αλκοολούχων ποτών, ο οποίος βρισκόταν σε λειτουργία. Οι έρευνες συνεχίστηκαν σε άλλο χώρο ιδιοκτησίας του ανωτέρω ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 1.890 λίτρα αλκοολούχου υγρού,
  • 61 πλαστικές δεξαμενές με παραπάνω από 82.900 λίτρα με υγρό άγνωστης σύστασης,
  • πλαστικά κυτία περιέχοντα χημική ουσία – ποτάσα,
  • 80 κιλά λευκής ζάχαρης,
  • 7,5 κιλά μαγιά οινοποίησης,
  • ποσότητα σκόνης αλκοολικής ζύμωσης,
  • πλήθος τεμαχίων εμφιάλωσης αποθήκευσης και συσκευασίας αλκοολούχων ποτών και
  • τρία (3) αλκοολόμετρα.

Τα κατασχεθέντα υγρά θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα