Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου, 2025
21.1 C
Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Hράκλειο: Πιάστηκε ο 16χρονος με… μάστερ στις κλοπές

Πρέπει να διαβάσετε

Ένας 16χρονος βρισκόταν πίσω από δύο περιπτώσεις κλοπών στο Ηράκλειο

Ο ανήλικος συνελήφθη χθες, Τετάρτη (22/10), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από καταγγελία μιας ηλικιωμένης.

Ο 16χρονος φέρεται να πλησίασε την 80χρονη που κινούνταν πεζή και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, της αφαίρεσε την κάρτα τράπεζας και στη συνέχεια πραγματοποίησε ανάληψη χρηματικού ποσού ύψους 600 ευρώ και σε αγορά δυο συσκευών κινητών τηλεφώνων συνολικής αξίας 630 ευρώ.

Άμεσα οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και εντόπισαν τον ανήλικο στην κατοχή του οποίου βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό και τις δυο συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και απέδωσαν στην ηλικιωμένη.

Επίσης, από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου ο ανήλικος ταυτοποιήθηκε και για μία ακόμα περίπτωση κλοπής το Φεβρουάριο 2025, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν αφαιρεθεί από το σπίτι μιας γυναίκας κοσμήματα συνολικής αξίας 1500 ευρώ.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονης ημεδαπής για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα