Μακρυχέρα αποδείχτηκε μια οικιακή βοηθός στο Ηράκλειο, αφού έκλεβε από τα σπίτια στα οποία εργαζόταν.
Η 59χρονη, Αλβανικής καταγωγής, κατάφερε σε βάθος χρόνου να αρπάζει από τα σπίτια στα οποία εργαζόταν χρήματα, κοσμήματα και διάφορες συσκευές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 59χρονη κατηγορείται για τέσσερις περιπτώσεις κλοπών.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές, ενώ στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκαν κοσμήματα τα οποία αναγνωρίστηκαν από τους εργοδότες της.
Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:
«Η εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου είχε σαν αποτέλεσμα την εξιχνίαση -4- περιπτώσεων κλοπών σε οικίες και την ταυτοποίηση 59χρονης αλλοδαπής σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα όπως προέκυψε από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων η 59χρονη κατά το χρονικό διάστημα από το 2021 έως την 06.08.2025 εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε τέσσερις οικίες αφαίρεσε συνολικά είδη ένδυσης, είδη οικιακής χρήσης και κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ και το ποσό των 3.000 ευρώ.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της, βρέθηκε πλήθος κοσμημάτων, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους παθόντες.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου».