Να σπεύσουν οι Ηρακλειώτες να κάνουν τις παραγγελίες τους για το Πασχαλινό τραπέζι, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου Μανώλης Δατσέρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη, καθώς όπως τόνισε παρατηρούνται ελλείψεις σε αμνοερίφια.

Το Κρητικό αρνί και κατσικάκι δεν θα υπάρχει φέτος σε υπερπληθώρα στην αγορά και αυτό οφείλεται, όπως εξήγησε ο κ. Δατσέρης στο γεγονός ότι «έπεσε» νωρίτερα το καθολικό Πάσχα με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πολλές εξαγωγές στην Ιταλία. «Το αποτέλεσμα να μην μείνει πληθώρα αρνιών στην αγορά και φυσικά αυτό σημαίνει και αύξηση στην τιμή τους», ανέφερε ο ίδιος. Μάλιστα η τιμή αναμένεται να οριστικοποιηθεί το Σάββατο με τον κ. Δατσέρη να αναφέρει πως θα υπάρχει μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Δατσέρης τόνισε πως καλό θα ήταν οι καταναλωτές να σπεύσουν να κάνουν την παραγγελία τους το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς έτσι θα εξασφαλιστούν τόσο οι ίδιοι αλλά και θα είναι πιο εύκολο να μπορέσουν τα κρεοπωλεία να τους εξυπηρετήσουν.

«Φέτος μιλάμε πάλι για ένα διαφορετικό Πάσχα. Αυτό που είπαμε πέρυσι να κάνουν τις παραγγελίες νωρίς και πετύχαμε και να εξυπηρετηθούν οι πελάτες και να μην έχουμε συνωστισμό στα μαγαζιά, αυτό πρέπει να γίνει και φέτος», συμπλήρωσε ο κ. Δατσέρης αφού και η φετινή περίοδος, παρά την χαλάρωση των μέτρων, κινείται σε ρυθμούς κορωνοϊού.

Τα κρεοπωλεία του Ηρακλείου λειτουργούν καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8:30 το βράδυ, ενώ δέχονται και τηλεφωνικές παραγγελίες ώστε οι καταναλωτές να μπορούν με ραντεβού να παραλαμβάνουν τα κρέατα για το πασχαλινό τραπέζι χωρίς να ταλαιπωρηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Δατσέρη αρκετά είναι τα κρεοπωλεία που θα κάνουν και παραδόσεις κατ΄οίκον, ωστόσο αυτό θα μπορεί να γίνεται μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη καθώς μετά αυξάνεται η κίνησή τα κρεοπωλεία και είναι δύσκολο οι κρεοπώλες να εξυπηρετούν και με delivery.

Ο κ. Δατσέρης τέλος κάλεσε τους Ηρακλειώτες να εμπιστευτούν και για τις πασχαλινές τους αγορές το κρεοπωλείο από το οποίο ψωνίζουν όλο το χρόνο. «Να προσέχουν την σφραγίδα, αυτός που εμπιστεύονται όλο τον χρόνο δεν θα τους εκμεταλλευτεί το Πάσχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.