Τα πακέτα  «all-inclusive»  είναι η κορυφαία επιλογή των βρετανικών διακοπών  και φέτος. Μάλιστα, ανάμεσα στις 10 πιο οικονομικά προσιτές περιοχές, συμπεριλαμβάνoνται η Κρήτη και η Κέρκυρα.

Ειδικότερα, περισσότεροι παραθεριστές σχεδιάζουν να κλείσουν πακέτα all-inclusive αυτό το καλοκαίρι, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα  TravelSupermarket.

Ακόμη, αναφέρεται ότι υπήρξε αύξηση κατά 14% στις αναζητήσεις για«all-inclusive», οι οποίες αντιστοιχούσαν στο 31% όλων των αναζητήσεων των τιμών των διακοπών στην Travelsupermaket για το καλοκαίρι του 2019.

Αυτό συγκρίνεται με το 19% για το B & B, το 16% για την ημιδιατροφή, το 15% για την αυτοεξυπηρέτηση, το 15% μόνο για το δωμάτιο και το 4% για την πλήρη διατροφή.

Από τους 30 πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς, το Benidorm (Costa Blanca) έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση στα «all-inclusive» (+ 113% αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι), ακολουθούμενη από τα Salou, Costa Dorada 66%),  Costa Brava  (+ 66%) και τη Κρήτη (+ 44%).

Η Travelsupermarket είπε ότι η Ισπανία ήταν ο φθηνότερος από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών όλων των κατηγοριών φέτος. Αντικατέστησε τη Βουλγαρία, η οποία ήταν η φθηνότερη χώρα πέρυσι για πακέτα all-inclusive.

Η TravelSupermarket επισήμανε, ότι η Τουρκία, η οποία ήταν ο δεύτερος πιο οικονομικός προορισμός πέρσι, είχε πέσει στην τέταρτη θέση φέτος, μετά την Ισπανία, το Μαρόκο και τη Βουλγαρία.

Η Κέρκυρα, η οποία δεν ήταν στη δεκάδα 2018, βρίσκεται στην πέμπτη θέση φέτος.

Σύμφωνα με την TravelSupermarket, οι κορυφαίες 10 πιο προσιτές περιοχές διακοπών είναι:

1. Κόστα Μπράβα, Ισπανία (-5% μέση μείωση των τιμών, σε σύγκριση με το προηγούμενο καλοκαίρι)

2. Αγκαντίρ, Μαρόκο (-14% πτώση τιμής για αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το τελευταίο σε όλες τις τιμές πακέτων διακοπών)

3. Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ισπανία (-14%)

4. Costa Dorada, Ισπανία (-14%)

5. Σάνι Μπιτς, Βουλγαρία (-1,5%)

6. Τουρκία (Κουσάντασι και Μποντρούμ και Αττάλεια) (χωρίς μεταβολή του έτους)

7. Costa Blanca, Ισπανία (-12%)

8. Κέρκυρα, Ελλάδα (-4%)

9 Φουερτεβεντούρα, Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία (-8%)

10. Κρήτη, Ελλάδα (χωρίς ετήσια μεταβολή τιμής)

Πηγή: money-tourism.gr