Γυναίκες θύματα βίας από την υπόλοιπη χώρα, ζητούν «χείρα βοηθείας» από την Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, Μαίρη Παχιαδάκη.

Αρχικά η κα. Παχιαδάκη, σχολίασε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, το οποίο έχει σοκάρει το πανελλήνιο, λέγοντας ότι, «ήταν μια τοξική σχέση, ενώ και η διαφορά ηλικίας έπαιξε ρόλο. Η κοπέλα δεν είχε αναπτυχθεί σαν προσωπικότητα, άρα ο μεγαλύτερος σε ηλικία σύζυγός της μπορούσε εύκολα να την κάνει υποχείριό του».

Όπως επεσήμανε, σε ένα βίαιο περιβάλλον, είναι σημαντικό ο θύτης να καταλαβαίνει το λάθος του, αλλά και το θύμα να καταλαβαίνει ότι δεν φταίει για όλα όσα νομίζει.

«Στη βία, η σιωπή δεν είναι χρυσός», πρόσθεσε η κα. Παχιαδάκη, τονίζοντας ότι τα θύματα πρέπει να βρουν τη δύναμη να μιλούν, προκειμένου να βοηθηθούν.

«Την περίοδο της πανδημίας τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αυξήθηκαν έως και 30%. Αυτό, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Διαπιστώσαμε όμως, ότι η γυναίκα πλέον ψάχνει τρόπους για να μιλήσει. Ξεκινήσαμε να συλλέγουμε στοιχεία από τον Ιουνίου – Ιούλιο του 2020, ανοίξαμε τρεις γραμμές SOS για όλη την Ελλάδα και είχαμε πάρα πολλές επικοινωνίες από νησιά της υπόλοιπης χώρας, όπου συνηθώς δεν υπάρχουν δομές», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Παχιαδάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, ζητούσαν βοήθεια στην Κρήτη, καθώς είναι πολύ δύσκολο σε μια μικρή κοινωνία, το θύμα να βρει το θάρρος να μιλήσει.