Γρίπη – Κορωνοϊός: Άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων από self test στο Ηράκλειο

Πρέπει να διαβάσετε

Το επικίνδυνο «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού και τα κρούσματα που βρίσκονται σε έξαρση, έχουν «εξαφανίσει» τα διπλά self test από τα ράφια των φαρμακείων στο Ηράκλειο.

Από την περίοδο των εορτών και μετά, τα κρούσματα γρίπης και κορωνοϊού παρουσίασαν μεγάλη αύξηση με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές στα φαρμακεία και μεγάλη ζήτηση για τα διπλά self test, με αποτέλεσμα, λίγες ημέρες μετά να εξαντληθούν.

«Έχουμε ξεμείνει εντελώς», ανέφερε μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη, με την Αντιγόνη Ανδρεάκη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Νομού Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέες παραλαβές, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση, η οποία μάλιστα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, όσο θα συνεχίζεται και η έξαρση των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σκουντάκης απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό των πολιτών κατά της γρίπης, καθώς τα κρούσματα θα εξακολουθούν να έχουν ανοδική πορεία και τους επόμενους μήνες.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα