«Γλιτώσαμε από θαύμα, ακόμα δυσκολεύομαι να περπατήσω» – Συγκλονίζει η Ανθή που σώθηκε από τα Τέμπη

Πρέπει να διαβάσετε

Τις στιγμές πανικού που έζησε το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη περιγράφει η 22χρονη Ανθή, που ταξίδευε με το μοιραίο τρένο.

Η νεαρή ταξίδευε μαζί με μια φίλη της προς τη Θεσσαλονίκη από όπου θα έφευγαν για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

«Είχαμε κλείσει τα εισιτήριά μας ηλεκτρονικά για το δεύτερο βαγόνι» λέει η Ανθή, μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» και απέναντί τους καθόταν ο άνθρωπος που τη βοήθησε να βγει ζωντανή από το χάος που επικρατούσε, όπως θα περιγράψει στη συνέχεια.

«Κατάλαβα ότι με κάτι συγκρουστήκαμε, ακούστηκε ένα πολύ δυνατός θόρυβο. Νομίζω εκείνη τη στιγμή πετάχτηκα στον αέρα και χτύπησα το κεφάλι και τα πλευρά μου ευτυχώς δεν είναι κάτι σοβαρό. Σε εμάς υπήρχε απόλυτο σκοτάδι, βλέπαμε μόνο από τις φλόγες που υπήρχαν στα προηγούμενα βαγόνια» συγκλονίζει η νεαρή.

«Άκουγα κάποιον να μου λέει »σήκω-σήκω πάμε να φύγουμε», ήταν το παιδί που καθόταν απέναντι μας. Προσπαθούσε να με σηκώσει γιατί δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Πετούσαμε τις βαλίτσες μας για να πηδήξουμε κάπου μαλακά» περιγράφει.

«Ήταν δύσκολο να ανασάνουμε, επικρατούσε πανικός»

«Παράλληλα να έρχεται και καπνός από τη φωτιά στο δίπλα βαγόνι, ήταν δύσκολο να ανασάνουμε, επικρατούσε πανικός. Γλιτώσαμε από θαύμα» λέει και προκαλεί ανατριχίλα.

«Μίλησα με την μητέρα μου ενώ ήμασταν ακόμα μέσα στο βαγόνι πριν πηδήξουμε. Ασυνείδητα της απαντάω νομίζοντας ότι ξέρει τι έγινε, ενώ είχε δύο λεπτά που συνέβη το δυστύχημα. Της φώναζα »είμαι καλά κλείσε»» λέει η 22χρονη και εξηγεί ότι οι δικοί της νόμιζαν ότι απλά είχε χάσει το τρένο.

«Ακόμα δυσκολεύομαι να περπατήσω, αλλά δεν είναι τίποτα από αυτά που βιώσαμε. Γλιτώσαμε πραγματικά από θαύμα» καταλήγει η Ανθή.

ΠηγήIn.gr

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα