Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
27.5 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Γκίκας στο CRETA: Τα εμβόλια και οι… κάτοικοι της σώζουν την Κρήτη

Πρέπει να διαβάσετε

Εύφημη μνεία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, καθώς ο νομός κατάφερε από ένα χαμηλό ποσοστό να είναι από τους πρώτους σε εμβολιαστική κάλυψη.

Την είδηση έκανε γνωστή μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας, με αφορμή την επιδημιολογική εικόνα του νησιού.

«Η Κρήτη βρισκόταν επιδημιολογικά 10 – 14 ημέρες πίσω από την υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν δέχτηκε το σύστημα μας πίεση, με το τελευταίο κύμα που πέρασε. Είμαστε σε καλό δρόμο, αυτή τη στιγμή, η εικόνα είναι ότι αποκλιμακώνονται και στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ και στον κοινό πληθυσμό τα κρούσματα. Άρα πάμε προς μία σωστή δομημένη προστατευμένη και με λογική γιορτινή περίοδο. Μπορούμε να πάμε έτσι και να έχουμε καλή γιορτινή περίοδο όμως να μην ξεχνάμε, σωστοί, προστατευμένοι και με λογική. Με όλα τα συστήματα ασφαλείας» σημείωσε ο κ. Γκίκας.

Κλείνοντας, σημείωσε πως την Κρήτη την «σώζουν» οι εμβολιασμοί και οι… κάτοικοι της. «Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια επιτυχημένη πορεία στο νησί, η πανδημία κάμπτεται. Χρόνια πολλά για τις γιορτές που έρχονται, με υγεία και προσοχή, θα πω μόνο!».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα