Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Γκίκας στο CRETA: Αν είχα ένα παιδί θα το εμβολίαζα χωρίς δεύτερη σκέψη

Πρέπει να διαβάσετε

Στους εμβολιασμούς των μικρότερων ηλικιών και συγκεκριμένα των παιδιών 5 – 11 ετών αναφέρθηκε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας.

Σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, το Ηράκλειο έχει τις καλύτερες εμβολιαστικές κινήσεις σε παιδιά 11 – 17 ετών. «Πάνω από 30% έχουν εμβολιαστεί με μηδενικές παρενέργειες».

Παράλληλα αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, λέγοντας πως αν ο ίδιος είχε παιδί, θα το εμβολίαζε οπωσδήποτε κατά του κορωνοϊού.

«Οι μικρότερες ηλικίες από 5 – 11 είναι το κομμάτι του πληθυσμού που δεν αρρωσταίνει ή αρρωσταίνει σπάνια αλλά μετέχει στην αλυσίδα μετάδοσης, που ξεκινάει από το σχολείο, που ξεκινάει από το παιδί του σχολείου στην οικογένεια που είναι ο παππούς, ο θείος. Εμείς θέλουμε να κάνουμε σε κάθε οικογένεια μια φωλιά και αυτό δεν μπορεί αν είναι ανεμβολίαστο το παιδί και βέβαια μην ξεχνάμε ότι είναι ένα ποσοστό παιδιών ανοσοκατασταλμένα που πρέπει να τα προστατεύσουμε και ένα άλλο ποσοστό που κάνουν το χρόνιο νόσημα τύπου Kawasaki και πρέπει να τα προστατεύσουμε. Για όλους τους λόγους αυτούς θα έκανα και θα κάνω το εμβόλιο σε όποιον μου το ζητήσει, στα παιδιά» σημείωσε ο κ. Γκίκας.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα