Τη δική της «σκληρή» απάντηση στη μήνυση των ιδιοκτητριών του ιδιωτικού γηροκομείου των Χανίων, κατά του Ανακριτή και της Εισαγγελίας Χανίων, έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη.
Συγκεκριμένα, η μήνυση κατατέθηκε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, από την ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά και η κόρη της -οι οποίες έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενες για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας-, δια των δικηγόρων τους Βασίλη Χειρδάρη και Νίκου Ρουσσόπουλου.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η κα. Παπαδάκη, η μήνυση αυτή «υπήρξε το αποκορύφωμα μιας προκλητικότητας» ενώ όπως σημειώνεται σε άλλο σημείο, oι δύο αυτές γυναίκες «έως σήμερα εξακολουθούν ανενόχλητες να λειτουργούν υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς το ιδιωτικό γηροκομείο τους μέσα από τη Φυλακή, και μάλιστα διοικώντας το οι ίδιες».
«Αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα με ποιου τις πλάτες οι γυναίκες αυτές απολαμβάνουν από την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης» τονίζεται, μεταξύ άλλων στην εν λόγω ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η μήνυση κατά Ανακριτή & Εισαγγελέα από τις ιδιοκτήτριες, και μέχρι σήμερα εκ της Φυλακής διοικούσες, το ιδιωτικό γηροκομείο των Χανίων υπήρξε το αποκορύφωμα μιας προκλητικότητας που έχει σκανδαλωδώς εκθρέψει η ίδια η πολιτεία με την τραγική ανοχή και τις πρωτοφανείς για ευνομούμενο κράτος παραλείψεις της.
Με μοναδικό σκοπό να πετύχουν την εξαίρεση αδιάβλητων δικαστικών λειτουργών καταστρατηγώντας την αρχή του φυσικού δικαστή, να ποδηγετήσουν την μοναδική εξουσία που λειτουργεί στη Χώρα – τη Δικαιοσύνη – καθώς και να αποσυνδέσουν τα αδικήματα κατά της ζωής με αυτά κατά της περιουσίας των ηλικιωμένων που φέρονται ότι ταυτόχρονα τελούσαν, ανήγαγαν σε «ζήτημα» και πρόσχημα απαξίωσης των δικαστικών λειτουργών της Χώρας έναν απλό νομικό ισχυρισμό (ότι μια έγκληση υπεβλήθη από μη νομιμοποιούμενο πρόσωπο) επί υποθέσεως για την οποία δεν τους έχει καν επιβληθεί προσωρινή κράτηση, σε μια δικογραφία όπου ούτως ή άλλως υφίστανται άλλες, αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικές πράξεις.
Αν και προσωρινά κρατούμενες για 38 ανθρωποκτονίες και απόπειρες και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα δε κατηγορούμενες για αρπαγή ηλικιωμένων, αδικήματα κατά της περιουσίας τους, μέχρι και – η μία εξ αυτών – για έναντι ανταλλάγματος παράνομες μεταγγίσεις αίματος εκτός πιστοποιημένου ιδρύματος, έως σήμερα εξακολουθούν ανενόχλητες να λειτουργούν υπό το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς το ιδιωτικό γηροκομείο τους μέσα από τη Φυλακή, και μάλιστα διοικώντας το οι ίδιες!! Αμείλικτο τίθεται πλέον το ερώτημα με ποιου τις πλάτες οι γυναίκες αυτές απολαμβάνουν από την Περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων τέτοιας ευνοϊκής μεταχείρισης και εξακολουθούν ανεμπόδιστα να λειτουργούν, με το ίδιο προσωπικό, το χώρο στον οποίο Ανακριτής και Εισαγγελέας είδαν σοβαρές ενδείξεις μακροχρόνιας δράσης εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που υπάλληλοι της Περιφέρειας και αδειοδοτούντες το γηροκομείο είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, και μολονότι ο ίδιος ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου πρόσφατα αναιρεσίβαλε τη σχετική απαλλαγή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για παράνομη αδειοδότηση και μη σφράγιση!
Σκανδαλώδης γίνεται η αντιπαραβολή, αν σκεφτεί κανείς ότι το αυτό Υπουργείο, το Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, και υπό το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο, εν μία νυκτί, πήρε τη διοίκηση της «Κιβωτού» από τον πατήρ Αντώνιο χωρίς καν να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του και τώρα παρεμβαίνει στο «Χαμόγελο του παιδιού». Αξιοπερίεργο είναι επίσης γιατί μέχρι σήμερα το εν λόγω Υπουργείο εκκωφαντικά σωπαίνει στις αιτήσεις των παθόντων για σφράγιση του εν λόγω γηροκομείου και γιατί, ενώ επισήμως δηλώνει ότι με αφορμή την εν λόγω υπόθεση τάχα «αυστηροποίησε» τη νομοθεσία του, στην πραγματικότητα – ως Πόντιος Πιλάτος – το θέρος του 2022 απλά κατήργησε την συναρμοδιότητά του (από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη) να σφραγίζει τέτοιες δομές και μέχρι σήμερα, παρά τις αντίθετες δηλώσεις της Υφυπουργού, ανέχεται την εκεί εργασία υπαλλήλων που διώκονται για αδικήματα κατά των ηλικιωμένων! Ερωτηματικά εγείρει επίσης η πρόσφατη καταγγελία ενός εκ των προφυλακισμένων ιατρών του γηροκομείου, ότι ο άλλος κατηγορούμενος ιατρός χρησιμοποιούσε τον εξοπλισμό της Φυλακής για να αλλοιώσει στοιχεία της υπόθεσης.
Αυτό είναι το πραγματικό θεσμικό πρόβλημα που επιτρέπει στις κατηγορούμενες να μηνύουν Εισαγγελέα, Ανακριτή, προανακριτικούς υπαλλήλους και μάρτυρες κατηγορίας και να ασκούν εκβιαστικές αγωγές αποζημίωσης κατά των τελευταίων, σε μια πρωτοφανώς ευθαρσή προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας και «νομιμοποίησης» ενός εγκλήματος με θύμα την ασθενέστερη και πιο σεβάσμια ομάδα πολιτών: αυτή των υπερήλικων πατέρων μας».
Μήνυση σε βάρος του Ανακριτή και της Εισαγγελέως Χανίων από τις ιδιοκτήτριες της δομής
Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Creta24, η μήνυση σε βάρος του Ανακριτή και της Εισαγγελέως Χανίων, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, κατατέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, από την ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά και την κόρη της -οι οποίες έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενες για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας-, δια των δικηγόρων τους Βασίλη Χειρδάρη και Νίκου Ρουσσόπουλου.
«Οι πελάτισσες μας αναγκάζονται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη διότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανέγκλητο αδίκημα και διώχθηκαν για κακουργηματική απάτη ενώ δεν υπάρχει σχετικό αδίκημα και η έγκληση υπεβλήθη από πρόσωπο που δεν δικαιούντο» τόνισε ο κ. Χειρδάρης και εξήγησε πως η προσφυγή των επικεφαλής της μονάδας αφορά στην σε βάρος τους δίωξη για απάτη σε βάρος τροφίμου της δομής η οποία απεβίωσε το 2017, μετά από έγκληση των ανιψιών της, κάτι που δεν προβλέπεται από την ποινικό κώδικα καθώς δικαίωμα έγκλησης έχουν μόνο ο επιζών σύζυγος, αυτός που συμβίωνε με τον παθόντα έως τον θάνατό του, τα τέκνα του και αν αυτοί δεν υπάρχουν, οι γονείς του.
«Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας των μηνυμένων, κατόπιν ρητής εντολής των πελατών μας γιατί θεωρούν ότι αδικούνται και πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».
Από την πλευρά του, ο κ. Ρουσσόπουλος ανέφερε πως «στην συγκεκριμένη υπόθεση και οι κρίνοντες θα κριθούν και οι ελέγχοντες θα ελέγχονται. Δεν μπορούν να δρουν χωρίς κανένα φραγμό, γιατί δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη μήνυση, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα που θα προκύψουν και θα αναδειχθούν στην πορεία, αιτήματα που έχουν υποβληθεί και έχουν μείνει αναπάντητα για μεγάλο διάστημα αλλά και αποδεικτικά μέσα, που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».
«Έχουμε δύο γυναίκες που είναι 12 μήνες στην φυλακή, όταν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να ανατρέψουν την υπόθεση και η υπεράσπιση στερείται την πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και όλη η υπόθεση να σταθεί στις πραγματικές της διαστάσεις», συνέχισε ο κ. Ρουσσόπουλος.