Γηροκομείο-Χανιά: Καταγγελία για παραποίηση στοιχείων μέσα από την φυλακή – Στην αντεπίθεση οι ιδιοκτήτριες της δομής

Πρέπει να διαβάσετε

Μήνυση σε βάρος του Ανακριτή και της Εισαγγελέως Χανίων, ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, κατέθεσαν το μεσημέρι της Τετάρτης, η ιδιοκτήτρια του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά και η κόρη της -οι οποίες έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενες για την υπόθεση του οίκου ευγηρίας-, δια των δικηγόρων τους Βασίλη Χειρδάρη και Νίκου Ρουσσόπουλου.

«Οι πελάτισσες μας αναγκάζονται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη διότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανέγκλητο αδίκημα και διώχθηκαν για κακουργηματική απάτη ενώ δεν υπάρχει σχετικό αδίκημα και η έγκληση υπεβλήθη από πρόσωπο που δεν δικαιούντο» τόνισε ο κ. Χειρδάρης και εξήγησε πως η προσφυγή των επικεφαλής της μονάδας αφορά στην σε βάρος τους δίωξη για απάτη σε βάρος τροφίμου της δομής η οποία απεβίωσε το 2017, μετά από έγκληση των ανιψιών της, κάτι που δεν προβλέπεται από την ποινικό κώδικα καθώς δικαίωμα έγκλησης έχουν μόνο ο επιζών σύζυγος, αυτός που συμβίωνε με τον παθόντα έως τον θάνατό του, τα τέκνα του και αν αυτοί δεν υπάρχουν, οι γονείς του.

«Προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας των μηνυμένων, κατόπιν ρητής εντολής των πελατών μας γιατί θεωρούν ότι αδικούνται και πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουσσόπουλος  ανέφερε πως «στην συγκεκριμένη υπόθεση και οι κρίνοντες θα κριθούν και οι ελέγχοντες θα ελέγχονται. Δεν μπορούν να δρουν χωρίς κανένα φραγμό, γιατί δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη μήνυση, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα που θα προκύψουν και θα αναδειχθούν στην πορεία, αιτήματα που έχουν υποβληθεί και έχουν μείνει αναπάντητα για μεγάλο διάστημα αλλά και αποδεικτικά μέσα, που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».

«Έχουμε δύο γυναίκες που είναι 12 μήνες στην φυλακή, όταν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να ανατρέψουν την υπόθεση και η υπεράσπιση στερείται την πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και όλη η υπόθεση να σταθεί στις πραγματικές της διαστάσεις», συνέχισε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τα αλλεπάλληλα αιτήματα αντικατάστασης των προσωρινών μέτρων κράτησης, έχουν απορριφθεί κατ’ επανάληψη, τουλάχιστον για τους τρεις από τους τέσσερις προσωρινά κρατούμενους, την ιδιοκτήτρια, τη συνιδιοκτήτρια, τον γενικό γιατρό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων και σε ότι αφορά τα δύο τελευταία αιτήματα του 70χρονου ψυχίατρου που η Εισαγγελέας πρότεινε την αποφυλάκισή του με εξαιρετικά ωστόσο αυστηρούς όρους, που περιλαμβάνουν τη χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και την εμφάνισή του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Παρόλα αυτά το Συμβούλιο έκρινε ότι θα πρέπει να παραμείνουν όλοι προφυλακισμένοι.

Και ενώ η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει μετά το Πάσχα,  πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά γύρω από την λειτουργία της επίμαχης δομής, αφού  ο ψυχίατρος, με συμπληρωματική του κατάθεση αλλά και γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελέα η δικηγόρος του, αφήνει να εννοηθεί ότι οι ιδιοκτήτριες και ο γενικός γιατρός παραποιούσαν στοιχεία, ενώ ο δεύτερος δήλωσε στην Ασφάλεια ότι το βιβλίο ιατρικών εντολών της Μονάδας «εξαφανίστηκε» την περίοδο της πτώσης της ηλικιωμένης, για την οποία όταν ξέσπασε η υπόθεση, δόθηκε εντολή για εκταφή και εν νέου ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Επίσης δηλώνει ότι υπέστη σοκ όταν διαπίστωσε από το προανακριτικό υλικό την ψυχιατρικοποίηση των φιλοξενουμένων και αντέκρουσε τον ισχυρισμό του γενικού γιατρού ο οποίος στην απολογία του φέρεται να δήλωσε ότι δεν έδωσε ποτέ εντολή καθήλωσης των ηλικιωμένων αφού δεν ήταν δική του αρμοδιότητα, αλλά του ψυχίατρου.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες,  ο ψυχίατρος στο γραπτό του συμπληρωματικό υπόμνημα, προχώρησε σε πολύ σοβαρές καταγγελίες σχετικά με μεθοδεύσεις και εντός της φυλακής. Ενδεικτικά αναφέρει ότι ο συγκατηγορούμενός του γενικός γιατρός, έχει πρόσβαση στο ιατρείο,  άρα και στο τηλέφωνο και στο διαδίκτυο και επιχειρεί να αλλοιώσει στοιχεία. Επίσης κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις από υψηλόβαθμο στέλεχος του σωφρονιστικού καταστήματος στο οποίο κρατείται, να μην δώσει συμπληρωματική κατάθεση σε βάρος του γενικού γιατρού, ενώ φέρεται ότι στον γενικό γιατρό δίνεται η δυνατότητα παρεμβάσεων και επικοινωνίας,  με στόχο την αλλοίωση ενοχοποιητικών στοιχείων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γιατρός, με γραπτό υπόμνημα, διαψεύδει τον ψυχίατρο και δηλώνει ότι το βιβλίο ιατρικών εντολών «χάθηκε» το χρονικό διάστημα που έγινε ο μεγάλος Υγειονομικός έλεγχος στο ιδιωτικό γηροκομείο. Παράλληλα αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει τις καταγγελίες των συγγενών ηλικιωμένων είτε σε άγνοια είτε και σε δόλο, προκειμένου να επιτύχουν την επιδίκαση αποζημιώσεων.

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα