test
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
29.9 C
αίθριος καιρός - Δήμος Ηρακλείου

Δες τον καιρό

Γιώργος Μαζωνάκης: Πλέον νιώθω ελεύθερος, λέει για τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του – Τι της ζητάει

Πρέπει να διαβάσετε

Από το περασμένο Σάββατο είχαν μάθει την απόφαση του Γιώργου Μαζωνάκη να συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του Βάσω κάποιοι άνθρωποι που είναι φίλοι του, οι οποίοι ήξεραν και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, που έγινε γνωστή σήμερα το πρωί.

Ο τραγουδιστής βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Κρήτη, στο σπίτι που έχει αγοράσει εκεί, επιλέγοντας να είναι μακριά από την Αθήνα αυτή τη φορά για τη νέα ανακοίνωση, αφού εκεί γυρίζει το βιντεοκλίπ για το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Θάλασσες». Πρόκειται για παλιό ελαιοτριβείο, το οποίο ανακαίνισε στο χωριό Πεύκοι.

Φίλοι που τον ρώταγαν πώς νιώθει για τα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίοι του εξέφραζαν παράλληλα τη στενοχώρια τους για την αντιπαράθεση με την αδερφή του, εισέπρατταν μια απάντηση που ίσως και να μην περίμεναν.

«Πλέον νιώθω ότι είμαι ελεύθερος και να μην στενοχωριέστε» ήταν τα λόγια του δημοφιλούς ερμηνευτή που, με την ανακοίνωση της Δευτέρας, έδειξε τις προθέσεις του σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ποιες είναι αυτές; Αν δεν λάβει σε προκαθορισμένο χρόνο όλα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας η οποία αφορά αμιγώς τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες (π.χ. εμφανίσεις, συναυλίες, κέρδη από ηχογραφήσεις κλπ) από την απελθούσα διοίκησή της, δηλαδή την αδερφή του Βάσω, θα το πάει μέχρι τέλους.

Μετά το σημερινό εξώδικο, που φέρει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των στοιχείων που ζητάει ο «Μαζώ» από την αδερφή του, αν αυτά δεν του δοθούν, θα προχωρήσει σε αγωγή λογοδοσίας, ώστε να διεξαχθεί, με εντολή του δικαστηρίου, διαχειριστικός έλεγχος στην εταιρεία του.

Πλέον, η Βάσω Μαζωνάκη, εάν οι δικαστές κρίνουν υπέρ του αδερφού της την αγωγή στην οποία θα προχωρήσει, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στο νέο εξώδικο που έστειλε ο Γιώργος Μαζωνάκης, οφείλει να του παραδώσει άμεσα τα οικονομικά στοιχεία που ζητάει, αφού μέχρι τώρα φέρεται να μην το έχει κάνει και αυτό είναι το κύριο σημείο τριβής στην υπόθεση.

Υστερόγραφο με νόημα

Η ίδια, παρότι δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα, ήταν το πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του Γιώργου μέχρι το 2019-2020 και, όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση, η διαχειρίστρια των οικονομικών του στην εταιρεία που είχαν συστήσει, μέχρι να επέλθει η ρήξη στη σχέση τους.

Μια ρήξη που ήταν κοινό μυστικό στον χώρο τα τελευταία χρόνια, αφού η Βάσω Μαζωνάκη ήταν ουσιαστικά η «σκιά» του τραγουδιστή και σχεδόν πάντα παρούσα στα μαγαζιά που εμφανιζόταν μέχρι πριν τέσσερα χρόνια.

Η «εξαφάνισή» της συζητήθηκε δεόντως τότε και είχαν ακουστεί πολλά, όμως μέχρι και φέτος, σύμφωνα με την πλευρά του Γιώργου Μαζωνάκη, υπήρχε η ελπίδα ότι η διαμάχη για τα οικονομικά θα έληγε, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στα δικαστήρια.

Παρότι μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούσαν την εκμετάλλευση μιας κατοικίας στη Μύκονο περίμενε πως η αδερφή του θα έπαιρνε το μήνυμα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Θεόδωρο Μαντά θα αναλάμβανε «πρωτοβουλίες που θα διαμορφώσουν συνθήκες ειρήνευσης και αποτελεσματικής επίλυσης της επίδικης διαφοράς», κάτι τέτοιο δεν συνέβη -ή, αν συνέβη, δεν ευδοκίμησε.

Το υστερόγραφο της ανακοίνωσης εκφράζει, παρότι δεν αναφέρει το όνομα της Βάσως, τη λύπη και την πικρία του Γιώργου Μαζωνάκη για τα όσα έλαβαν χώρα με ένα τόσο δικό του πρόσωπο και τη διαμάχη που έχει αναστατώσει την οικογένειά του.

«Η υπόθεση με θίγει σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά» επισημαίνει μεταξύ άλλων. «Είναι ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους και να ανακαλύπτεις ότι μόνο έτσι δεν σε είδαν, παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Σχετικά άρθρα

Άλλα Πρόσφατα